Інтернет-видання Newsru.com оголосило про своє закриття після понад 20-ти років роботи

Інтернет-видання Newsru.com оголосило про своє закриття після понад 20-ти років роботи

31 Травня 2021
1721
31 Травня 2021
11:14

Інтернет-видання Newsru.com оголосило про своє закриття після понад 20-ти років роботи

1721
Редакція пообіцяла залишити весь архів матеріалів відкритим.
Інтернет-видання Newsru.com оголосило про своє закриття після понад 20-ти років роботи
Інтернет-видання Newsru.com оголосило про своє закриття після понад 20-ти років роботи

Російське інтернет-видання Newsru.com оголосило про своє закриття після 21 року безперервної роботи, причиною редакція назвала «економічну та політичну ситуацію». 

«Спасибі вам всім, хто читав нас протягом 21 року. Ми точно знаємо, що багато з вас залишалися з нами весь цей час. Останнім часом в нас було 3 мільйони заходів в місяць. З 1 серпня 2000 року до 31 травня 2021 року ми кожен день намагалися гранично чесно виконувати свої професійні обов'язки, а саме – розповідати, що важливого відбувається в країні і в світі, складати об'єктивну інформаційну картину дня», – говориться в заяві редакції.

Видання уточнило, що перестає працювати з економічних причин, але викликані вони саме політичною ситуацією.

«Після 2014 року стало зрозуміло, що докорінно змінюється не тільки географія і зовнішня політика, а й внутрішня економіка. Наша картина дня стала так відрізнятися від картинки державних ресурсів, співпрацювати з нами після подій 2014 року великі рекламодавці перестали, а решта почали особливо побоюватися вже в цьому році…Все більше шанованих людей і джерел правдивої інформації ми змушені були маркувати як іноагентів і екстремістів. Ситуація, що склалася в економіці і в правовому полі, робить якісну роботу Newsru.com більше неможливою», – говориться в заяві редакції.

Редакція прощається з читачами але поки залишає відкритим весь архів, накопичений за 21 рік роботи – це 1 мільйон 172 тисячі 931 матеріалів.

Видання було засноване у серпні 2000 року і пов'язувалось з російським медіавласником та олігархом Володимиром Гусинським, спочатку ресурс був сайтом телекомпанії НТВ і розташовувався за адресою ntv.ru.

У жовтні 2002 року сайт змінив доменне ім'я на Newsru.com. У березні 2017 року закрита українська версія видання, розташована за адресою newsru.com.ua.  Перед закриттям співробітники Newsru.ua повідомляли про заборгованість з заробітної плати колективу редакції, яка складала приблизно $15 тис.

У 2020-21 роках Росія додала до переліку «іноземних агентів» такі ЗМІ як «Медуза» (базується в Латвії), московське «Первое Антикоррупционное СМИ» та VTimes.io, яке зареєстроване у Нідерландах та низку інших.  

Також в списку «іноземних агентів» опинилась московська редакція Радіо Свобода, яка відмовляється виконувати відповідні приписи держави. 

Відмова видань від маркування своїх матеріалів позначкою «іноземний агент» несе покарання у вигляді штрафу.

Фото: NEWSru.com

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1721
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду