«Еспресо» покаже марафон до дня народження Василя Стефаника

«Еспресо» покаже марафон до дня народження Василя Стефаника

14 Травня 2021
1732
14 Травня 2021
11:55

«Еспресо» покаже марафон до дня народження Василя Стефаника

1732
Модераторами марафону будуть журналісти Марія Гурська і Антін Борковський.
«Еспресо» покаже марафон до дня народження Василя Стефаника
«Еспресо» покаже марафон до дня народження Василя Стефаника

Телеканал «Еспресо» повідомив, що 15-16 травня о 16:30 покаже телемарафон, присвячений 150-річчю з дня народження Василя Стефаника, – «Його слово. Актуальний Стефаник».

У студії каналу дискутуватимуть директор Центру досліджень історії та культури східноєвропейського єврейства, головний редактор видавництва «Дух і Літера» Леонід Фінберг, письменниця та поетка Оксана Забужко, експосол Канади в Україні Роман Ващук, бельгійський дипломат українського походження у відставці Зенон Коваль, письменник Степан Процюк, народний депутат Микола Княжицький, історик та народний депутат Володимир В'ятрович, культуролог, головний редактор і засновник Незалежного культурологічного журналу «Ї» Тарас Возняк, дипломат Данило Лубківський, актор, продюсер та політик Пилип Іллєнко та інші. Модеруватимть дискусію журналісти Марія Гурська і Антін Борковський.

Організувала марафон громадська організація «Всеукраїнський демократичний форум», співорганізаторами стали: Український інститут книги, науково-видавниче об’єднання «Дух і літера», Львівський літературно-меморіальний музей Івана Франка, телеканал «Еспресо».

Теми телемарафону:

  • творчість Василя Стефаника в європейському і українському контекстах. Особливості творчої манери письменника. Творчі взаємини з Іваном Франком, Ольгою Кобилянською, Лесею Українкою;
  • українська еміграція у короткій та тривалій перспективах. Трагічна сторінка за часів Стефаника чи використання українцями неочевидного шансу в умовах тоталітарного суспільства?;
  • деколонізація українських класиків. Як «совєтизували» Василя Стефаника, Лесю Українку, Івана Франка та інших;
  • етика та політика. Переконання і політична діяльність Василя Стефаника. Як поєднати етичний імператив із політичною практикою?

Програму марафону можна подивитися за посиланням.

Нагадаємо, 10 травня 2021 року телеканал «Еспресо» запустив інформаційний проєкт «Незалежні. 30 років», присвячений 30-річчю Незалежності України.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1732
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду