13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»

13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»

9 Квітня 2021
2881
9 Квітня 2021
16:49

13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»

2881
У межах проєкту журналісти діляться історіями про створення ключових медій, а також про формування трендів і явищ, що визначали інформаційний порядок денний.
13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»
13 квітня – лекція Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України»

13 квітня о 18:00 Премія імені Георгія Ґонґадзе покаже лекцію Віталія Портникова «Народження журналістики незалежної України». Це друга серія відеолекторію «Журналістика незалежної України: Історія від першої особи».

Віталій Портников – публіцист, письменник, оглядач Радіо Свобода, засновник та ведучий програми «Політклуб», що виходить на каналі «Еспресо».

Під час лекції ви дізнаєтесь: 

  • як політика СРСР перетворила українську журналістику на провінційну
  • чому сам Віталій Портников не хотів бути журналістом, та все ж прийшов у професію ще школярем
  • як змінювалась оптика українських ЗМІ - їхній спосіб говорити про світ та Україну
  • єдиний спосіб для журналіста досягти успіху в професії.

Трансляція лекції відбудеться на Facebook-сторінках Премії імені Георгія Ґонґадзе, Українського ПЕН, видання «Українська правда», Києво-Могилянської Бізнес-Школи (kmbs), Львівського Медіафоруму, «Детектор медіа» та Академії Суспільного.

Нагадаємо, що відеолекторій «Журналістика незалежної України: Історія від першої особи» – проєкт, у межах якого провідні українські журналісти діляться історіями про створення ключових медій, а також про формування трендів і явищ, що визначали інформаційний порядок денний в країні і свідками яких були оповідачі.

Попередні лекції циклу: Вахтанґ Кіпіані «Доба темників в українській журналістиці» https://youtu.be/Z3MQFb94OY4

Діана Дуцик «Про вплив медіа на політику та політики – на медіа» https://youtu.be/usaxwMx21_M

Наступні лекції виходитимуть щовівторка о 18:00.

Серед спікерів та спікерок проєкту: Ольга Герасим’юк, Зураб Аласанія, Діана Дуцик, Наталія Лигачова, Севгіль Мусаєва, Андрій Куликов і Павло Казарін. Першу частину відеолекторію створено за підтримки Фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Організаційний партнер: «Львівський Медіафорум».

Премія імені Георгія Ґонґадзе – відзнака для журналістів, заснована Українським ПЕН у партнерстві з kmbs, powered kmbs alumni platform та виданням «Українська правда» для підтримки незалежних журналістів. Премія присуджується раз на рік 21 травня – у день народження Георгія Ґонґадзе.

Лауреатом 2019 року став Вахтанґ Кіпіані – засновник видання «Історична правда» та автор однойменної телепрограми, засновник Музею-архіву преси, автор книг. Лауреат 2020 року – публіцист, теле- і радіоведучий Павло Казарін.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2881
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду