В Україні запустили масштабну інформаційну кампанію проти паління листя «Нам цим дихати»

В Україні запустили масштабну інформаційну кампанію проти паління листя «Нам цим дихати»

24 Березня 2021
2621
24 Березня 2021
09:41

В Україні запустили масштабну інформаційну кампанію проти паління листя «Нам цим дихати»

2621
39,4% українців продовжують спалювали суху рослинність, а 52% паліїв навіть не знають про небезпеку від такого способу.
В Україні запустили масштабну інформаційну кампанію проти паління листя «Нам цим дихати»
В Україні запустили масштабну інформаційну кампанію проти паління листя «Нам цим дихати»

Amplifi Ukraine та Isobar Ukraine, разом з громадською організацією Центр розвитку інновацій та ООН запустили масштабну інформаційну кампанію проти паління листя «Нам цим Дихати». Про це повідомляється у пресрелізі ініціаторів кампанії.

Ініціатори соціального проєкту «Нам цим дихати» заохочують населення до альтернативних методів перероблювання бур’янів – компостування.

За даними дослідження Gradus*, 39,4% українців продовжують спалювали суху рослинність, а 52% паліїв навіть не знають про небезпеку від такого способу.

За словами ініціаторки проєкту Юлі Карпушиної, СЕО Amplifi Ukraine, таку глобальну проблему потрібно вирішувати на глобальному рівні.

«Тому ми вивчили аудиторію наших «паліїв» та розібралися, як до них достукатися. Розмову зі старшим поколінням ми ведемо через соціальні ролики та освітні сюжети на їхніх улюблених телеканалах медіагруп Інтер та Україна. Аудиторію середнього віку ми залучимо через діджитальні ресурси Google, Facebook, а також цілу низку локальних лідерів на кшталт Gismeteo, Megogo, Admixer, Starlight Digital тощо. А молодь? Її ми «вербуватимемо» в агентів змін, адже, згідно з даними Gradus, 20% людей, які перестали палити бур’ян, зробили це на прохання дітей та онуків», – каже Карпушина.

Шлях команди проєкту «Нам цим дихати» – емоційна комунікація з кожним з обраних сегментів цільової аудиторії: 1) старшого покоління із господарством і 2) дітей та онуків для впливу на бабусь, дідусів та інших родичів.

Анна Жуковська, СЕО Isobar Ukraine каже, що креативну ідею проєкту надихнула позиція «Онуки – то святе», бо турбота про майбутнє онуків мотивує старше покоління сильніше за турботу про власний добробут.

«Разом із продакшеном Cashmere Films наша команда створила серію роликів із головними героями – дітьми. Граючись на задимлених дитячих майданчиках, вони закликають бабусь та дідусів не палити листя та бур’ян, а послуговуватися альтернативним методом – компостуванням. Наша задача – не залякати українців, а дати їм корисну альтернативу», – каже Жуковська.

Як правильно компостувати листя навчать прості та зрозумілі листівки-інструкції, які поширюються серед близько 100 чинних громад України.

«Ефективність кампанії ми виміряємо за допомогою ще одного дослідження від Gradus. Його компанія зробить після першого весняного флайту проєкту, а результати ми дізнаємося вже в травні. Другий флайт заплановано на вересень 2021 року – адже тоді люди спалюють опале листя», – додала Жуковська.

Кампанію створено за підтримки Партнерів проєкту: Inter Media Group, Медіа група Україна, а також Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, дослідницької компанії Gradus та локальних і глобальних діджитальних ресурсів.

*За даними дослідження в рамках проєкту «Нам цим дихати», проведеного аналітичною компанією Gradus на замовлення Amplifi Ukraine та Isobar Ukraine шляхом опитування серед понад 1200 учасників онлайн-панелі Gradus у віці 14- 65 років, які мешкають у селах та містах.

Скріншот відео: ISOBAR UKRAINE/Youtube

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2621
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду