Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ

Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ

6 Березня 2021
2257
6 Березня 2021
12:29

Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ

2257
Україну представлятиме стрічка Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться».
Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ
Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ

Міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA оголосив учасників міжнародного конкурсу Docu/Світ. Про це повідомляється на сайті фестивалю.

Україну в конкурсній програмі представлятиме стрічка Аліни Горлової «Цей дощ ніколи не скінчиться». На Docudays UA відбудеться національна прем'єра фільму, який у 2020-му переміг у конкурсі дебютів найбільшого фестивалю документального кіно IDFA у Нідерландах.

«Цьогоріч під час відбору 10 стрічок, які врешті ввійшли до програми, наша команда переглянула 937 фільмів. Усього на різних етапах відбору над програмою працювало 14 людей. Наші дебати були палкими й тривалими, та в результаті ми сформували об’ємну програму із широкою географією, різноманіттям тем та світовими прем’єрами», — розповіла програмна директорка Docudays UA Вікторія Лещенко.

Учасники міжнародного конкурсу Docu/Світ:

  • «Цей дощ ніколи не скінчиться», реж. Аліна Горлова (Україна, Латвія, Німеччина, Катар)
  • «Одного разу у Венесуелі», реж. Анабель Родріґес Ріош (Венесуела, Сполучене Королівство, Бразилія, Австрія)
  • «Діти», реж. Ада Ушпіз (Ізраїль)
  • «Маленький Том», реж. Андре-Лін Бопарлен (Канада)
  • «Колумбійська родина», реж. Таня Воль Сьоренсен (Данія)
  • «А ночі вже більше не буде», реж. Елеонор Вебер (Франція)
  • «Малий Самді», реж. Палома Сермон-Дай (Бельгія)
  • «Приборкання саду», реж. Саломе Яші (Швейцарія, Німеччина, Грузія)
  • «Любов і мотлох», реж. Джудіт Гелфанд (США)
  • «Самотній танець», реж. Антті Лемпіяйнен (Фінляндія)

«Цей дощ ніколи не скінчиться» раніше був відомий професійній публіці під назвою «Поміж війн». Стрічка демонструє візуально вражаючу подорож 20-річного Андрія Сулеймана та його родини у нескінченному «циклі війна-мир». Андрій Сулейман разом із батьком переїхав до України із Сирії, але знов зіткнувся з військовим конфліктом, будучи волонтером Червоного Хреста. Після смерті батька Андрій вирішує поховати його тіло в Сирії.

Стрічка стала одним із переможців Десятого пітчингу Держкіно. Сума державної фінансової підтримки цього фільму становить 2 млн 251 тис. 484 грн при загальній вартості виробництва 4 млн 73 тис. 167 грн.

Фільм є копродукцією України, Латвії, Німеччини й Катару, був профінансований Державним агентством України з питань кіно, Латвійським кіноцентром, фондами IDFA Bertha Fund та Doha Film Institute. Режисерка – Аліна Горлова, сценарісти – Аліна Горлова, Максим Наконечний, оператор – В’ячеслав Цвєтков, продюсер – Максим Наконечний (TABOR, Україна), ко-продюсери – Ilona Bičevska (Avantis promo, Латвія), Patrick Hamm (Bulldog agenda, Німеччина).

Усі фільми з програми Docu/Сві можна буде переглянути в кінотеатрі «Жовтень» та онлайн-кінотеатрі DocuSpace.

Раніше 18-й Docudays UA оголосив учасників національного конкурсу. Фестиваль відбуватиметься в Києві з 26 березня до 4 квітня 2021 року включно.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2257
Читайте також
25.03.2021 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
5 332
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду