Time назвав 2020 рік найгіршим у сучасній історії США

Time назвав 2020 рік найгіршим у сучасній історії США

6 Грудня 2020
2801
6 Грудня 2020
12:00

Time назвав 2020 рік найгіршим у сучасній історії США

2801
«Це історія року, який ви ніколи не захочете повторити».
Time назвав 2020 рік найгіршим у сучасній історії США
Time назвав 2020 рік найгіршим у сучасній історії США

Черговий номер американського журналу Time вийде з обкладинкою, на якій цифри 2020 перекреслені червоними лініями та супроводжуються написом «Найгірший рік в історії».

Кінокритикиня Стефані Захарек у своїй колонці для Time зазначає, що, безумовно, взагалі в історії були гірші роки – зокрема, Перша світова війна чи пандемія 1918 року, Велика депресія та Друга світова війна. Але в сучасній історії можна вважати найгіршим саме 2020-й, коли пандемія коронавірусу забрала життя понад 1,5 млн людей в усьому світі.

«Якби 2020 рік був фільмом-антиутопією, ви, напевно, вимкнули б його через 20 хвилин. Цей рік не був приречено захоплюючим, як вигаданий апокаліпсис. Нашою найбільш виснажливою загрозою цього року було нестримне відчуття безпорадності, і воно протікало нестримно. Виявляється, COVID-19 був найбільшим подарунком, на який міг сподіватися ворог. Безпорадність зустріла свого злого близнюка, партнера у злочині, який лише збільшив би її шалену силу, – ізоляцію», - зазначила Стефані Захарек.

Вона нагадала, що через пандемію багато людей втратили роботу, а голод став головною темою року навіть в тих країнах, які зазвичай можуть з ним впоратися. До того ж США та інші країни потерпали від масштабних лісових пожеж. 

«Що означає курс "Америка понад усе" у країні, яка зазнає невдачі у тому, щоб захистити власних громадня від смертоносного вірусу? У найгірші місяці 2020 року ми були нацією, яка ледве могла піклуватися про себе, не кажучи вже про те, щоб допомогти комусь іншому через кризу. Гірше того, ми були на шляху до того, щоб стати нацією, яка не хотіла допомогти нікому іншому, навіть коли це було в наших власних інтересах», - зазначила критикиня.

Згадала вона також про смерть у 2020 році видатних американців – Рут Гінзбург, Кобі Брайанта, Чадвіка Боузмана; про вбивство Джорджа Флойда і масові протести, які після цього розпочались. Крім того, Стефані Захарек розкритикувала дії президента Дональда Трампа, зокрема, його зневажливе ставлення до пандемії, через яку загинули сотні тисяч американців.

Нагадаємо, раніше журнал Time вперше за 100 років змінив логотип на обкладинці.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2801
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду