Екоактивістка Грета Тунберг випустила 75-хвилинне радіошоу

Екоактивістка Грета Тунберг випустила 75-хвилинне радіошоу

23 Червня 2020
1779
23 Червня 2020
19:31

Екоактивістка Грета Тунберг випустила 75-хвилинне радіошоу

1779
Чи будуть подальші випуски, поки що невідомо.
Екоактивістка Грета Тунберг випустила 75-хвилинне радіошоу
Екоактивістка Грета Тунберг випустила 75-хвилинне радіошоу

17-річна шведська екоактивістка Грета Тунберг запустила власне радіошоу. Про це вона повідомила в Instagram.

«Я багато часу провела на карантині, написавши сценарій для радіошоу / подкасту. Я розповідаю про деякі свої переживання, роздуми та зустрічі протягом останнього року, важливість слухати науку і, перш за все, чому кліматичну та екологічну кризу не можна вирішити в сучасних системах», - розповіла Грета Тунберг.

Окрім кліматичної кризи, у своєму радіошоу активістка коментує антирасистський рух Black Lives Matter та рух проти насильства та домагань #MeToo.

«Такі поняття, як "зелений", "усталений", "екологічно чистий", "органічний", "кліматично нейтральний" і "без викопного палива", використовуються настільки невірно і розмито, що вони в значній мірі втратили весь свій сенс. Але є ознаки змін, пробудження. Просто візьміть, наприклад, рух #MeToo, Black Lives Matter або рух School Strike Це все взаємопов'язано. Ми більше не можемо відводити погляд від того, що наше суспільство так довго ігнорує, будь то рівність, справедливість чи стійкість», - наводить цитати з радіошоу видання Daze.

75-хвилинний подкаст англійською та шведською мовами доступний на Radio Sverige та Spotify.

Нагадаємо, Грета Тунберг стала всесвітньо відомою екоактивісткою, коли у 2018 році замість відвідування школи почала щоп'ятниці страйкувати за збереження клімату.

Активістка, зокрема, пропонує відмовитися від авіаперельотів, щоб знизити викиди вуглекислого газу. Також вона сама принципово не користується літаками.

Наприклад, для участі в економічному форумі у Давосі Грета їхала 32 години поїздом, тоді як більшість учасників прибули літаками. 

23 вересня 2019 року Тунберг виступила на саміті ООН з питань клімату в Нью-Йорку. Вона звинуватила світових лідерів у тому, що вони «вирішують лише фінансові питання та обіцяють вічне економічне зростання, в той час як людство перебуває на порозі масового вимирання». 

Для участі у саміті ООН Грета Тунберг прибула на яхті, відмовившись від перельоту зі Стокгольма в Нью-Йорк, який мав тривати близько 9 годин. Подорож зайняла 2 тижні.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1779
Читайте також
26.06.2020 11:40
Іра Рябоштан
«Детектор медіа»
1 554
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
СУРОВАЯ ПРАВДА
1399 дн. тому
Помимо климатического кризиса, в обществе много других отвратительных явлений, которые незаслуженно замалчиваются. Несмотря на то, что вреда от них не меньше. Например, растление малолетних (педофилия), мошенничество, копрофагия (говноедство), рейдерство (рейдерастия), глисты, фекофилия, эметофилия, олигархия, урофагия, зоофилия (скотоложство)...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду