Facebook заблокувала акаунт фейкового журналіста «Радіо Свобода»

Facebook заблокувала акаунт фейкового журналіста «Радіо Свобода»

13 Лютого 2020
1718
13 Лютого 2020
11:35

Facebook заблокувала акаунт фейкового журналіста «Радіо Свобода»

1718
Компанія Facebook заблокувала акаунт користувача «Тараса Павленка», який видавав себе за кореспондента «Радіо Свобода».
Facebook заблокувала акаунт фейкового журналіста «Радіо Свобода»
Facebook заблокувала акаунт фейкового журналіста «Радіо Свобода»

Про це пише «Радіо Свобода».

Як повідомляє видання, вперше про те, що «Тарас Павленко» видав себе за журналіста «Радіо Свобода», стало відомо в 2016 році, коли на сторінці «Інтерв'ю з Павленко» в Facebook було опубліковано розмову з членом Меджлісу кримсько-татарського народу Ескендером Барієвим.

«Оглядач The New York Times Бен Німмо в розслідуванні на сайті Graphika.com звертає увагу на питання, які "журналіст" задає Барієву. Зокрема, це питання про ставлення кримських татар до проросійсько налаштованих груп в окупованому Криму та українського праворадикального руху "Правий сектор". У Росії він визнаний екстремістським. Барієв у бесіді з "журналістом" звинуватив проросійсько налаштованих кримчан у переслідуванні кримських татар в 1944 році і додав, що "Крим буде або кримсько-татарським, або безлюдним"», – йдеться в повідомленні.

Цей матеріал не отримав широкого поширення, але через кілька днів після публікації він був частково передрукований на сайті КrymІnfo.

Нагадаємо, 12 лютого адміністрація Facebook повідомила, що видалили 78 аккаунтів Facebook, а також 29 груп, 11 сторінок і 4 аккаунта в Instagram, які вели розвідслужби Росії. Вони займалися дезінформацією щодо України і сусідніх країн. Деякі з авторів акаунтів представлялися місцевими журналістами і намагалися налагодити контакт з політиками, журналістами та іншими громадськими діячами в регіонах. Контент на сторінках публікували російською, англійською та українською мовами. 

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1718
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду