Працівниця МОЗ розповіла, як нове керівництво видаляло згадки про Уляну Супрун

Працівниця МОЗ розповіла, як нове керівництво видаляло згадки про Уляну Супрун

6 Грудня 2019
1327
6 Грудня 2019
14:41

Працівниця МОЗ розповіла, як нове керівництво видаляло згадки про Уляну Супрун

1327
Керівниця Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Міністерства охорони здоров'я Ірина Литовченко повідомила, що до 2020 року піде з відомства разом із командою.
Працівниця МОЗ розповіла, як нове керівництво видаляло згадки про Уляну Супрун
Працівниця МОЗ розповіла, як нове керівництво видаляло згадки про Уляну Супрун

Про це вона написала 6 грудня на своїй сторінці в Facebook.

За даними «Української правди», йдеться про близько 10 осіб.

«Вчора вони (керівництво МОЗ, – ДМ) перейшли межу, яку я для себе ставила. До кінця року я залишу Міністерство разом із практично усією своєю командою. Причина – ціннісні і світоглядні розбіжності, які роблять неможливою подальшу роботу в МОЗ. Це були дуже непрості 100 днів», – повідомила Ірина Литовченко.

Вона розповіла, що напередодні нове керівництво дало доручення видалити із сайта відомства всю інформацію про команду колишньої очільниці відомства Уляни Супрун. За її словами, виконувачка обов’язків державного секретаря МОЗ Інна Солодка «зателефонувала системним адміністраторам сайта (це одне із державних підприємств МОЗу) та сказала, що в них є 5 хвилин, щоб із сайта зникли абсолютно всі згадки про попередню політичну команду – новини, фотографії, відео – абсолютно все. Про це відразу написали у вотсап групі Міністерства та проінформували пресслужбу, як відповідальних за контентний вміст сайта».

Близько 21:00, додала пані Литовченко, надійшло доручення – розмістити в Facebook МОЗ повідомлення про те, що нібито відбувся технічний збій і всі новини з сайта пропали випадково, а також – що сервер відремонтовано та все знову працює. «Це відверта брехня, про яку знає все Міністерство. Я попередила, що якщо вони примушують мене брехати на сторінці Міністерства, на своїй сторінці і розповім правду. Вранці це добили "офіційним" повідомленням про технічні роботи на сайті, яке повісили вчорашньою датою. Але в адмінці видно, що повідомлення опубліковано вже після новин, які ми вішали на сайт вдень», – сказала Ірина Литовченко.

Нагадаємо, радник міністра охорони здоров’я Дмитро Раімов разом із командою наприкінці жовтня пішов з відомства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1327
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду