Хто очолить інформаційне мовлення на НТКУ?, Запитання «Детектор медіа»: - Сьогодні стало відомо, що Олег Панюта отримав від Віталія Докаленка пропозицію стати віце-президентом з інформаційної политики НТКУ, а Денис Іванеско – очолити ТВО &laqu

2 Листопада 2005
1458
2 Листопада 2005
17:33

Хто очолить інформаційне мовлення на НТКУ?, Запитання «Детектор медіа»: - Сьогодні стало відомо, що Олег Панюта отримав від Віталія Докаленка пропозицію стати віце-президентом з інформаційної политики НТКУ, а Денис Іванеско – очолити ТВО &laqu

1458
Відповідають: Андрій Шевченко, Ігор Куляс, Людмила Сивак, Ігор Грушко, Юлія Жмакіна, Юрій Спасокукоцький, Ольга Скотникова, Анна Куляс
Хто очолить інформаційне мовлення на НТКУ?, Запитання «Детектор медіа»: - Сьогодні стало відомо, що Олег Панюта отримав від Віталія Докаленка пропозицію стати віце-президентом з інформаційної политики НТКУ, а Денис Іванеско – очолити ТВО &laqu
Як повідомила пресс-служба Першого каналу, новий президент НТКУ Віталій Докаленко хоче залучити до своєї команди Олега Панюту – нині ведучого «Новин» та Дениса Іванескa, зараз – випускового редактора «Новин». Олег Панюта та Денис Іванеско мають бути призначеними, відповідно, віце-президентом з інформаційного мовлення та директором ТВО «Новини».

В очікуванні офіційних призначень на ці важливі для майбутнього компанії, особливо в передвиборчий період, посади, за коментарями цього кроку нового президента НТКУ „ТК” звернулася до фахівців. Запитання «Детектор медіа»: - Сьогодні стало відомо, що Олег Панюта отримав від Віталія Докаленка пропозицію стати віце-президентом з інформаційної политики НТКУ, а Денис Іванеско – очолити ТВО «Новини». Як ви оцінюєте ці перші кадрові кроки нового керівника НТКУ?

Відповідають: Андрій Шевченко, Ігор Куляс, Людмила Сивак, Ігор Грушко, Юлія Жмакіна, Юрій Спасокукоцький, Ольга Скотникова, Анна Куляс.

Андрій Шевченко, екс-віце-президент НТКУ:

- Гарний вибір, це може стати сильною комбінацією. Олег – чоловік унікального досвіду і великої порядності – якості, які дуже необхідні у такій непрозорій компанії, як НТКУ. Денис має дуже сильні професійні навички, він може гарантувати стабільну технологію і надійність.

Дуже важливо, що ці призначення забезпечують спадкоємність. В останні місяці і Олег, і Денис були ключовими, системоутворюючими людьми у новинній команді. Думаю, від них можна чекати на продовження тих змін, які були розпочаті на „Першому каналі” в останні півроку. Планка, яку вони ставлять перед собою, - це головні новини країни.

Ігор Куляс, тренер з новинної журналістики „Інтерньюз-Україна”:

- Я дуже добре знаю Олега Панюту, ми багато років разом працювали в багатьох медійних проектах, тому можу з повною відповідальністю сказати, що однозначно вітав би його призначення віце-президентом, відповідальним за інформаційне мовлення. По-перше, Олег є сильним і якісним професіоналом, який пройшов усі щаблі журналістської кар’єри. Він має серйозний та успішний досвід роботи репортером, ведучим і редактором. Він є людиною надзвичайно самоорганізованою і вміє організувати інших – а це дуже важлива якість для медіа-менеджера. Має сформоване, „доросле” уявлення про те, як слід робити телевізійні новини, і від нього цілком можна очікувати концептуальних і системних рішень у будь-якому питанні, що входить до кола обов’язків віце-президента НТКУ.

По-друге, Олег є надзвичайно порядною і принциповою людиною, вміє аргументовано обстоювати свою позицію навіть у складних і конфліктних ситуаціях. По-третє, Олег вже не перший місяць працює в новинах Першого каналу і добре знає доволі складну поточну ситуацію, отже, йому не потрібно буде довго розбиратися в цьому заплутаному „господарстві”. Однозначно гірше було б, якби на цю посаду прийшла людина ззовні.

Дениса Іванеска я знаю як людину системну і як міцного профі. Я вважав би його призначення на посаду директора новин вдалим кадровим кроком.

Загалом, якщо призначення Панюти та Іванеска відбудеться, я однозначно очікуватиму від цих людей продовження напрацювань попередньої команди в напрямі до цивілізованих і конкурентноспроможних новин. Однозначно, така команда утверджуватиме в новинах професійні стандарти інформаційної журналістики.

Людмила Сивак, кореспондент ТВО „Новини” НТКУ: - Я позитивно ставлюся до кандидатури Олега Панюти. Незважаючи на те, що я знайома з ним виключно як з ведучим новин. До речі, можу сказати, що з роботою він справлявся просто майстерно і проявив себе з найкращого боку. Тому я вважаю, що і з новими завданнями він впорається так само добре. На мою думку, йому потрібно рости і підвищувати свій фаховий рівень.

А щодо Дениса Іванеска я не можу дати однозначної відповіді. Річ в тому, що, з одного боку, він дійсно є прекрасним фахівцем і, можливо, найфаховішим випусковим редактором. Але, з іншого боку, я просто пригадую Помаранчеву революцію і те, як ця людина поводилась тоді. Його поведінку мало назвати некоректною. Також хочу пригадати, що це людина, яка впроваджувала на НТКУ «темники». Тому, враховуючи його нетактовну поведінку під час революції, я вважаю його кандидатуру не найкращою для посади шеф-редактора.

Ігор Грушко, керівник відділу аналітики ТВО „Новини” НТКУ:

- Нещодавно я мав розмову з цього приводу з Олегом Панютою. Чи прийме він цю пропозицію, стане відомо не раніше вечора. До цього його кандидатура ще буде узгоджуватися. Особисто я знаю Олега як розумну людину, професійного журналіста, достатньо обізнаного в справах НТКУ. Яким він буде керівником – побачимо. Коментувати кандидатуру Дениса Іванескa не буду.

Юлія Жмакіна, Радіо "Свобода", керівник проекту „Звуки життя”:

- Стежачи за цими кроками, ми можемо бачити, як Віталій Докаленко формує нову команду. Зі свого боку, я б хотіла побажати йому успіхів в цій справі.

Кадрові рішення знаходяться тільки в компетенції Віталія Докаленка і залежать тільки від рішення Олега Панюти та Дениса Іванескa.

Щодо Олега, то я щиро бажаю йому успіхів. Я досить добре з ним знайома. Ми з ним разом працювали на Новому каналі і навіть вчилися разом. Якщо він бачить себе членом команди Віталія Докаленка, то обов’язково має спробувати себе в цьому. Хоча я знаю, що до цього часу Олег був тільки ведучим новин, і навіть не мав практики випускового редактора. Але я вважаю, що певна нестача досвіду не завадить йому добре оволодіти новою професією. Тим паче, його вік сприяє саме кар’єрному росту та відкриттю нових перспектив.

Що ж до Дениса Іванеска, то можу сказати, що я досить поверхово з ним знайома. Я знайома лише з його роботою в новинах, тому мені важко якимось чином коментувати вибір його кандидатури.

Юрій Спасокукоцький, спеціальний кореспондент ТВО „Новини” НТКУ:

- Я вважаю це вдалим кадровим кроком, особливо щодо Олега Панюти, з яким я достатньо довго співпрацював. Він зарекомендував себе хорошим фахівцем і дуже порядною людиною. Свого часу Олег прийшов з командою Андрія Шевченка і брав безпосередню участь у всіх позитивних перетвореннях, що відбувалися в НТКУ.

Щодо Дениса Іванеска - це теж хороший вибір з боку нового керівництва. Він досить добре знає механізми створення новин, професійно працював в новій команді.

До того ж, обидва журналісти знайомі колективу НТКУ, і чергові призначення не стануть для співробітників потрясінням та не призведуть до ряду бунтів, які вже мали місце в НТКУ.

Ольга Скотникова, спеціальний кореспондент ТВО „Новини” НТКУ:

- Олега Панюту я знаю тільки як ведучого на нашому каналі, де він працює близько чотирьох місяців, а також - як ведучого новин на Новому каналі.

Друга кандидатура мене відверто шокувала. Якщо Дениса Іванескa все ж таки призначать директором ТВО „Новини”, то я звільнюся з цього каналу і шукатиму іншу роботу. На мою думку, це буде поверненням НТКУ назад, тому що під час журналістських страйків під час Помаранчевої революції він не підтримав журналістів, а відстоював позицію керівництва. Звісно, я не за те, щоб проводити люстрацію, але кадрові рішення нового керівництва повинні бути більш виваженими.

Анна Куляс, випусковий редактор, 5 канал:

- Вважаю, що пропозиція Віталія Докаленка Олегу Панюті стати віце-президентом НТКУ з інформаційної політики є цілком логічною і обґрунтованою. Олег - людина системна, з великим досвідом роботи на телебаченні, зокрема, у новинах. Свого часу він на Новому каналі (як і його колеги з «1+1»), працюючи ведучим та редактором ранкових випусків, дозволяв собі не звертати увагу на «темники» і робити справу достойно. Мені не відомо, які саме гарантії президентом НТКУ були додані до пропозиції посади віце-президента з інформаційної політики, але, знаючи Олега Панюту не один рік, думаю, маніпулятивні технології або ж адмінресурс під час парламентських виборів на УТ-1 за його керівництва - неможливі. Звичайно, відповідати за інформаційну політику головного каналу країни у такий непростий період – справа важка. Сподіваюсь, що у разі затвердження Олега на цій посаді він оприлюднить свою програму дій.

Підготували Галина Ширшик, Ольга Денисенко, «Детектор медіа»

Читайте також:

Сьогодні мають призначити віце-президента НТКУ та директора ТВО "Новини"

Віктор Павлюк: ми маємо працювати в умовах державного підприємства і одночасно закладати основи суспільного мовлення

Томенку не сподобався новий президент, бо УТ-1 стало непрогнозованим

Андрій Шевченко: „Суспільне мовлення можна робити не тільки з крісла президента НТКУ”

Кузан увольняется с должности первого вице-президента НТКУ

Опубліковано указ про призначення Докаленка

Запитання „ТК”: Який сигнал суспільству подав Віктор Ющенко, призначивши Віталія Докаленка головою НТКУ? (оновлено)

Рибачук: в майбутньому керіників НТКУ обиратиме Наглядова рада каналу

Олег Панюта збирається писати заяву про звільнення

Андрей Шевченко подал в отставку с поста вице-президента НТКУ

Новый президент НТКУ Виталий Докаленко был сегодня представлен коллективу компании

Президент не имеет политической воли на создание общественного ТВ
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Ольга Денисенко, «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1458
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду