Світові інформаційні канали короткий опис

15 Квітня 2002
1150
15 Квітня 2002
09:10

Світові інформаційні канали короткий опис

1150
EuroNews – станція, що створена концерном найбільших європейських телевізійних надавців EuroNews – станція, що створена концерном найбільших європейських телевізійних надавців. Повинна стримати американську домінацію в медіах. Трансльована через супутник, концентрує свою увагу перш за все на подіях в Європі - політичних, економічних, а також культурних. 51% власності станції є у володінні 20 телевізійних каналів (SECEME), 49% - в британському медіа-концерні ITN.
Світові інформаційні канали короткий опис
Трансляція відбувається на семи мовах (англійська, французька, німецька, італійська, португальська, іспанська і останнім часом російська). Базується на інформаційних сервісах Eurovision, APTN і Reuters. Фіксує ріст оглядальності в Європі, в деяких сегментах ринку досягаючи CNN.

Bloomberg International TV – гігант в галузі економічної інформації. Телеканал, що належить до групи Bloomberg Media, спеціалізується в біржових сервісах, а також на загальнозрозумілій економічній інформації. Займає повний 24-годинний обсяг ефіру. В склад групи також входять: радіо-станція, Інтернет-портал, пресові видання, а також видавництво книжок на економічні теми. Центр групи знаходиться в Нью-Йорку. В понад 100 офісах по цілому світі в Bloomberg працює понад 8000 працівників.

ВВС. Прийнято думати, що історія британського телебачення - це історія телебачення взагалі. Створена в 1936 році. На сьогодні в ній працюють десятки тисяч людей. У Великобританії BBC транслює 2 загальнонаціональні канали. До України досягає супутниковий канал BBC World Service. Станція конкурує з американським CNN за світову першість в сфері інформації. Утримує кореспондентську мережу по цілому світі. Базовим джерелом фінансування каналу у Великобританії є абонентська плата. Також отримує державні дотації. Викладачі журналістики інтерпретують ВВС як приклад телевізійної станції, котра могла народитися винятково в країні, що відзначається найсильнішим громадянським суспільством в світі.

SkyNews – канал, що транслюється через супутник, належить до концерну BskyB медіа-магната Руперта Мердока. Концентрується на інформації зі світу, уподібнюючись до CNN. Однак, програми станції за визначенням є менш динамічними.

CNN. Пік своєї потужності перетнула під час війни в Перській затоці, користуючись становищем монополіста у забезпеченні повідомлень з арени військових дій. Теперішньою позицією завдячує перш за все швидким розвитком кабельного телебачення в США в 70-х роках. Її засновником і співвласником був харизматичний американський мільярдер Тед Тернер. Наскільки ВВС втілила зразок етичної журналістики на телевізійних каналах демократичних країн, настільки CNN сприяла стилю “живої” подачі новин, що має на меті якнайшвидшу доставку інформації, безвідносно до затрат. Тепер це типовий стандарт для світових медіа. Компанія перша в світі почала транслювати свої програми цілодобово. В Україні можна оглядати європейську версію CNN, котра в більшій мірі, ніж версія загальносвітова, концентрується на нашому континенті. Канал також у великій мірі приділяє увагу інформації економічній. Найкращою маркою зі всіх світових каналів такого роду є також прогнози погоди у виконанні CNN.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1150
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду