Компанія Film.ua показала тизер воєнної драми «Черкаси» (ВІДЕО)

Компанія Film.ua показала тизер воєнної драми «Черкаси» (ВІДЕО)

25 Серпня 2019
2662
25 Серпня 2019
14:00

Компанія Film.ua показала тизер воєнної драми «Черкаси» (ВІДЕО)

2662
Український художній фільм режисера Тимура Ященка розповідає про оборону корабля, заблокованого російськими військами в бухті озера Донузлав у березні 2014 року під час анексії Криму.
Компанія Film.ua показала тизер воєнної драми «Черкаси» (ВІДЕО)
Компанія Film.ua показала тизер воєнної драми «Черкаси» (ВІДЕО)

Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

«Перш за все ми прагнули розставити смислові акценти, водночас, не розкриваючи сюжетних перипетій та образів персонажів. Тизер має працювати на чуттєвому рівні, зробити так, аби глядач зміг відчути на собі особливу атмосферу та емоційну напругу фільму. З урахуванням півтора хвилинного хронометражу, це доволі складне завдання. І тому вже хочеться чимшвидше побачити реакцію людей, аби дізнатися, чи успішно впоралися ми з ним», - розповіла продюсерка фільму Ірина Клименко.

Дистрибуцією стрічки на території України займуться компанії MMD UA та Film.ua Distribution. Остання також відповідатиме за міжнародну дистрибуцію фільму.

Сюжет стрічки розгортається навколо екіпажу мінного тральщика «Черкаси», заблокованого російськими військами під час анексії Криму навесні 2014-го. Команда корабля протягом трьох тижнів мужньо тримала оборону. «Черкаси» стали єдиним українським кораблем, що втримав український стяг на своїй щоглі.

Консультантом на проєкті виступив реальний командир тральщика Юрій Федаш. До акторського складу увійшли моряки, які тримали оборону на кораблі. Зйомки фільму проходили в Очакові, Одесі та в Чернігівської області.

У ролях: Роман Семисал, Дмитро Сова, Євген Ламах, Олег Щербина, Руслан Коваль.

Нагадаємо, прем’єра фестивальної версії драми «Черкаси» відбулася у липні 2019 року на Одеському міжнародному кінофестивалі.

Фінансова підтримка фільму з боку Держкіно становить 17 млн 341 тис. 862 грн. при загальній вартості виробництва 39 млн 841 тис. 862 грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2662
Читайте також
17.07.2019 17:30
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
4 574
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду