Через провокаційний ролик про Зеленського поліція обшукала квартиру активіста

Через провокаційний ролик про Зеленського поліція обшукала квартиру активіста

22 Серпня 2019
2298
22 Серпня 2019
16:43

Через провокаційний ролик про Зеленського поліція обшукала квартиру активіста

2298
Квартиру київського активіста організації «Солідарна молодь» та волонтера «Відсіч» Дениса Любченка обшукали правоохоронці. Обшук, під час якого забрали всю техніку, пов'язують із тим, що він нібито оприлюднив провокаційний відеоролик, де вантажівка збиває Зеленського.
Через провокаційний ролик про Зеленського поліція обшукала квартиру активіста
Через провокаційний ролик про Зеленського поліція обшукала квартиру активіста

Про це 21 серпня повідомив близький соратник активіста Ярослав Бондаренко. У коментарі «Детектору медіа» він розповів, що обшук проводили представники поліції у співпраці з кіберполіцією. Ордер на обшук дав Печерський районний суд.

«Правоохоронці вели себе нахабно, юристів не дозволяли викликати. Під час обшуку забрали всю техніку, навіть старенький телефон його бабусі, яка теж була у квартирі і відкрила двері. Дениса застали, коли він ще спав у ліжку», — розповів Ярослав Бондаренко.

Денис Любченко, активіст, до якого прийшли з обшуками

Самого Дениса Любченка не затримували. Однак зв’язку з ним зараз немає. У нього забрали телефон зі всіма відкритими месенджерами і соцмережами.

«Основне питання було про те, хто знімав той відеоролик з КамАЗом. Я навіть тоді пожартував, що це соціальний ролик проти наркотиків і за кермом КамАЗу був я. Всі ж чудово розуміють, що це був повний ідіотизм. Ролик пересилали всі у чатах один одному. Він потрапляв також і до мене і я його міг першим опублікувати чи ще хтось», — зазначив активіст. 

Хто є автором ролика, Ярослав Бондаренко не знає. 

«Детектор медіа» також звернувся за коментарем до поліції, однак поки там не надали інформації щодо обшуку.

Як повідомляв «Детектор медіа», наприкінці липня у телеграм-каналі команди Володимира Зеленського заявили, що Нацполіція встановила автора провокаційного відеоролика, у якому вантажівка нібито збиває політика. Деталей розслідування тоді не повідомляли. У поліції тоді зазначили, що відкритакримінальна справа, але розголошувати будь-які інші дані відмовилися.

Зазначимо, що відеоролик опублікували 10 квітня. У команді Зеленського одразу ж звинуватили у провокації основного політичного конкурента — Петра Порошенка, заявивши, що сліди до відео ведуть з його офіційного сайту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2298
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду