Філарет пояснив, чому дав інтерв’ю «России 24»

Філарет пояснив, чому дав інтерв’ю «России 24»

11 Липня 2019
3049
11 Липня 2019
14:03

Філарет пояснив, чому дав інтерв’ю «России 24»

3049
Патріарх Філарет заявив, що українські ЗМІ нібито «перекручують» його слова та направлені «на знищення Київського патріархату». Натомість державний російський канал «Россия 24», якому він дав інтерв’ю, «не підтримує, але й не перекрутив сказане».
Філарет пояснив, чому дав інтерв’ю «России 24»
Філарет пояснив, чому дав інтерв’ю «России 24»

Про це він сказав в інтерв'ю «Громадському».

Філарет зазначив, що не знав, що його інтерв'ю «России 24» може викликати негативну реакцію у суспільстві. За його словами, якби він це передбачив, то, ймовірно, відмовився б від інтерв'ю.

«Я не думав, що буде така негативна реакція на інтерв'ю, яке я давав ворожому каналу. Бо я і українським каналам даю інтерв'ю, але вони перекручують мої слова, або вибирають ті чи інші слова і дають свої коментарі. Тому зараз ЗМІ в переважній більшості направлені на знищення Київського патріархату», – заявив він.

Крім того, патріарх додав, що «цьому ворожому каналу дав інформацію правдиву».

«Він не підтримує, але він не перекрутив те, що я сказав. І це уже має велике значення, тому що світ, хоч і через ворожий голос, але почув правду. Одні звертають увагу на те, кому дав інтерв’ю, а другі звертають, що сказав патріарх. Так ось треба звертати увагу на те, що сказав патріарх, а не кому сказав», – підкреслив він.

Нагадаємо, Патріарх Філарет дав ексклюзивне інтерв'ю пропагандистському каналу «Россия 24», у якому розповів про претензії до томосу і висловив незгоду з новою назвою церкви. Інтерв’ю було опубліковане 6 липня на YouTube-каналі «России 24». У Православній церкві України вважають ці дії патріарха «черговим пробиттям дна». Речник ПЦУ Євстратій Зоря, своєю чергою, заявив, що «хвороба зробила його (Філарета, – ДМ) фактичним союзником Москви в боротьбі проти томосу».

Фото: Євстратій Зоря

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3049
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду