У США представили концепцію протидії пропаганді та впливу Кремля

У США представили концепцію протидії пропаганді та впливу Кремля

7 Липня 2019
1427

У США представили концепцію протидії пропаганді та впливу Кремля

1427
Агентство США по міжнародному розвитку USAID 5 липня представило концепцію протидії підвищенню впливу Кремля в світі.
У США представили концепцію протидії пропаганді та впливу Кремля
У США представили концепцію протидії пропаганді та впливу Кремля

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, USAID пообіцяло фінансову та інформаційну допомогу європейським країнам, які хочуть вийти зі сфери впливу Росії.

За словами директора агентства Марка Гріна, місія USAID полягає в допомозі урядам інших країн, громадянському суспільству та приватному сектору в державах-партнерах США на шляху до самодостатнього розвитку. Саме тому було розроблено «програму з протидії згубному впливу Кремля».

«США давно вважають, що сильна, процвітаюча і вільна Європа виключно важлива для стратегічних інтересів Америки. При цьому російський уряд і його представники поставили собі за мету послабити вплив США в світі і відокремити нас від наших союзників і партнерів», - заявив Грін на презентації доповіді USAID в Парижі.

За даними USAID, одним з основних інструментів розширення впливу Кремля є платформи Russia Today і Sputnik International, а також соцмережі, в яких тисячі оплачуваних Кремлем груп «поширюють пропаганду для створення плутанини і недовіри по відношенню до західних інститутів». За даними агентства, тільки на роботу Russia Today і Sputnik International Кремль витрачає майже 300 млн доларів щорічно.

Грін заявив, що Вашингтон готовий надати фінансову допомогу країнам-партнерам США для зменшення їх економічної залежності від Росії. Крім іншого, йшлося про поліпшення захисту регіональних енергетичних систем від хакерських атак.

Як приклади успішної співпраці між східноєвропейськими країнами та США Грін назвав Україну і Молдавію. Зокрема, 2,7 млн ​​доларів, інвестованих США в обладнання і засоби захисту від кібератак для проведення виборів в Україні, дозволили забезпечити вільне і справедливе голосування.

Крім того, в рамках програми США збираються допомогти державам-партнерам навчитися виявляти спрямовану проти західних країн дезінформацію і створити у себе систему незалежних ЗМІ та інформаційних служб.

Нагадаємо, раніше Єврокомісія презентувала першу доповідь щодо імплементації Плану дій з боротьби з дезінформацією та Кодекс поведінки з протидії дезінформації, до якого запросили приєднуватися представників бізнесу, рекламні агенції та інших представників інформаційної галузі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1427
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду