У Маріуполі викрили антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ

У Маріуполі викрили антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ

25 Червня 2019
1757
25 Червня 2019
19:00

У Маріуполі викрили антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ

1757
Оперативники спецслужби встановили, що мешканець Маріуполя начебто розміщував на персональних сторінках заборонених російських соціальних мереж матеріали із закликами до зміни меж території та державного кордону України, інспірування протестних настроїв, популяризував терористичні організації «Д/ЛНР».
У Маріуполі викрили антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ
У Маріуполі викрили антиукраїнського інтернет-агітатора - СБУ

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України.

«Агітатор нав’язував користувачам соцмереж прокремлівський погляд на події в Україні, маніпулював суспільною думкою, насамперед напередодні виборів до Верховної Ради для просування вигідних для РФ кандидатів. Правоохоронці задокументували, що матеріали, які розповсюджував поборник «руського мира», були спрямовані на радикалізацію суспільних настроїв, зокрема через поширення дезінформації про переговорний процес з врегулювання ситуації на Донбасі, провокування націоналістично налаштованих осіб до протестних дій», - йдеться в повідомленні.

За місцем мешкання підозрюваного співробітники СБУ виявили та вилучили комп’ютерну техніку, мобільні термінали та сім-картки, що, за словами правоохоронців, підтверджують його протиправну діяльність.

У межах відкритого кримінального провадження чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу України (умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій). Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Раніше в СБУ повідомляли, що викрили антиукраїнського інтернет-агітатора на Одещині. На сторінках у соцмережах він також закликав до зміни державних кордонів України та популяризував терористичні організації «Д/ЛНР».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1757
Читайте також
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Серж
1763 дн. тому
За місцем мешкання підозрюваного співробітники [url=https://detector.media]СБУ[/url] виявили та вилучили комп’ютерну техніку.
Серж
1763 дн. тому
За місцем мешкання підозрюваного співробітники СБУ виявили та вилучили комп’ютерну техніку.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду