Два українські фільми відібрано до конкурсних програм кінофестивалю в Карлових Варах

Два українські фільми відібрано до конкурсних програм кінофестивалю в Карлових Варах

28 Травня 2019
1186
28 Травня 2019
19:56

Два українські фільми відібрано до конкурсних програм кінофестивалю в Карлових Варах

1186
До конкурсної програми фестивалю East of the West увійшла трагікомедія Антоніо Лукіча «Мої думки тихі», а фільм Юрія Шилова «Панорама» відібрано до конкурсної програми документальних фільмів.
Два українські фільми відібрано до конкурсних програм кінофестивалю в Карлових Варах
Два українські фільми відібрано до конкурсних програм кінофестивалю в Карлових Варах

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

54-й Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах (Чехія) пройде з 28 червня по 6 липня. Він вважається одним із найпрестижніших у світі, належить до кінофестивалів категорії «А».

«Цьогоріч це вже третій кінофестиваль класу "А", у конкурсних програмах якого змагатимуться українські фільми. Прикметно, що обидві стрічки мають довгу фестивальну історію на етапі створення, адже обидві були відзначені найвищими нагородами в індустріальних секціях міжнародних кінофестивалів. Я переконаний, що цей факт зіграв не останню роль при відборі наших картин до конкурсних програм престижного кінофестивалю у Карлових Варах», - зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Дебютний повнометражний ігровий фільм режисера Антоніо Лукіча «Мої думки тихі» – це історія про молодого звукорежисера Вадима. Зазнавши безліч невдач в роботі та особистому житті, він отримує шанс розпочати все спочатку. Просте завдання – записати голоси закарпатських тварин – може стати його шансом назавжди залишити «незручну Україну» і вирушити в «привабливу Канаду». Подалі від проблем. Однак все виявляється набагато складніше, коли головним супутником у новій роботі виявляється його мама.

Ще на стадії виробництва проект був представлений та вигравав нагороди на багатьох індустріальних секціях України та Європи: Industry Office ОМКФ, Connecting Cottbus, Boat meeting КМКФ «Молодість», лабораторії First Cut Lab та Meeting Point Vilnius.

Кінопроект трагікомедії «Мої думки тихі» став одним із переможців Десятого конкурсного відбору Держкіно. Над виробництвом фільму працює команда студії Toy Cinema, продюсерами є Алла Бєлая та Дмитро Суханов.

Режисером та сценаристом повнометражної стрічки-портрета «Панорама» (The Projectionist) є Юрій Шилов.

Головний герой картини – кіномеханік Валентин, який 44 роки працює в одному з найстаріших кінотеатрів Києва. У день 60-річчя Валентина в кінотеатрі займається пожежа, і чоловік змушений піти на пенсію. У країні, що стрімко змінюється, він намагається знайти новий сенс свого життя.

Проект документального фільму «Панорама» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно. Стрічка створена кінокомпанією «МаГіКа-фільм» (продюсери Геннадій Кофман і Ольга Бесхмельніцина) у копродукції з польською компанією Doc Education Foundation (співпродюсер Мирослав Дембінський).

Торік проект «Панорами» переміг на пітчингу Docs in Progress 53-го Міжнародного кінофестивалю у Карлових Варах.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1186
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду