У Сінгапурі ухвалили закон проти фейків і маніпуляцій

У Сінгапурі ухвалили закон проти фейків і маніпуляцій

9 Травня 2019
2775
9 Травня 2019
15:14

У Сінгапурі ухвалили закон проти фейків і маніпуляцій

2775
8 травня парламент Сінгапуру ухвалив закон про захист від неправдивої інформації та маніпуляцій в онлайні.
У Сінгапурі ухвалили закон проти фейків і маніпуляцій
У Сінгапурі ухвалили закон проти фейків і маніпуляцій

Про це повідомляє Al Jazeera.

Закон про захист від неправдивої інформації та маніпуляцій в онлайні надає право урядовим міністрам вимагати від окремих осіб та інтернет-платформ виправлення або видалення того, що вони вважають неправдивою інформацією, яка шкодить суспільним інтересам, або блокування веб-сайтів, які, на їхню думку, займаються пропагандою шкідливої неправдивої інформації.

За невиконання вимоги урядовців передбачене покарання – до 10 років ув’язнення та штрафи в розмірі до 1 млн сінгапурських доларів ($735 тис.). Фізичні особи або веб-портали зможуть оскаржувати вимогу в самих міністрів, а якщо вони відмовлять – зможуть звертатися до суду. Критики законопроекту остерігаються затягування процедури оскарження.

Азіатська інтернет-коаліція (галузева асоціація, до якої входять Facebook, Google і Twitter), закликала до внесення додаткових гарантій у законопроект: «Переважний консенсус полягає в тому, що цей законопроект вплине на свободу вираження поглядів і обмежить права окремих осіб, сінгапурських чи інших, вільно висловлювати свої думки та брати участь у поінформованих дискусіях, навіть дебатах, які необхідні для забезпечення прозорості та підзвітності виконавчої влади».

Нагадаємо, 20 листопада 2018 року, після дев’яти місяців роботи, Національні збори Франції (нижня палата парламенту) погодили більшістю голосів закон про протидію маніпуляціям інформацією, який у ЗМІ називають законом проти фейків.

Фото: Parliament Of Singapore

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2775
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду