Кандидати Зеленський і Порошенко здали медичні аналізи (ПРЯМА МОВА, ВІДЕО)

Кандидати Зеленський і Порошенко здали медичні аналізи (ПРЯМА МОВА, ВІДЕО)

5 Квітня 2019
6276
5 Квітня 2019
10:53

Кандидати Зеленський і Порошенко здали медичні аналізи (ПРЯМА МОВА, ВІДЕО)

6276
Володимир Зеленський здав аналізи о 8 ранку в лабораторії EuroLab, а Петро Порошенко – о 9 ранку на НСК «Олімпійський».
Кандидати Зеленський і Порошенко здали медичні аналізи (ПРЯМА МОВА, ВІДЕО)
Кандидати Зеленський і Порошенко здали медичні аналізи (ПРЯМА МОВА, ВІДЕО)

Сьогодні, 5 квітня 2019 року, лідери за результатами першого туру виборів здали медичні аналізи з метою довести «українському народу, що серед кандидатів немає ні алкоголіків, ні наркоманів».

Цю ініціативу висунув один із кандидатів – Володимир Зеленський – у своєму зверненні до Петра Порошенка щодо проведення дебатів. 

Володимир Зеленський здавав аналізи о 8 ранку в приватній лабораторії EuroLab. За його словами, вони будуть готові через три дні, їхні результати прийдуть на його електронну пошту.  

Кров на аналіз у кандидата Зеленського брав масажист кліники EuroLab Владислав Кірякулов, який був учасником кулінарного шоу каналу СТБ «Майстер-шеф» та знімався у серіалі «Свати» студії «Квартал 95», художнім керівником якої є Володимир Зеленський.

Після здачі крові кандидата оточили журналісти та встигли поставити йому кілька запитань.

«Здав аналізи. З мене викачали багато крові, але кров молода, її багато. Через три дні отримаємо результати глибокого аналізу на електронну пошту, всім покажемо», – розповів Володимир Зеленський.

На запитання, чому він не погодився на пропозицію Петра Порошенка здавати аналізи на НСК «Олімпійський», де він сам пропонував проводити дебати, Зеленський відповів, що там немає лабораторії, та назвав пропозицію Порошенка дивною. 

Журналісти також запитали, чому пан Зеленський вирішив здавати аналізи в приватній лабораторії EuroLab, засновником якої є підприємець і колишній телеведучій Андрій Пальчевский (у запитанні прозвучало, що Пальчевський нібито є другом Зеленського). Кандидат відповів, що обирав заклад не за принципом знайомства. 

«Так, я просто знаю пана Пальчевського, але я знаю й Бориса. Ще є «Сінево». Лабораторій багато. Ми говоримо не про тих, хто бере кров, а про тих, хто робить дослідження. Навіть якщо кров бере, наприклад, медсестра, далі передає на аналіз до лабораторії. Це нормальна практика», – сказав він.

На запитання, чи готовий він здавати на аналіз волосся та нігті, про необхідність якого зазначала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун, відповів: «Скаже – буду. Я готовий».  

Петро Порошенко здавав аналізи на НСК «Олімпійський» о 9 ранку. Він виступив із короткою промовою. 

«Я дуже задоволений тим, що Володимир Зеленський нарешті прийняв мою пропозицію про проведення дебатів. Не зважаючи на дивну форму – запросили на стадіон "Олімпійський", я сьогодні на стадіоні. Так розумію, Володимира Олександровича тут не було? "Я прийшов – тебе нема". Але я впевнений, він набереться мужності, доїде сюди і дебати відбудуться», – сказав він.

А також зазначив, що з розумінням поставився до пропозиції Володимира Зеленського здавати аналізи, і подякував Уляні Супрун за те, що вона пояснила, якою має бути ця процедура. 

«Я одразу дав дозвіл на проведення цих досліджень. При цьому я навіть не знаю, які клініки будуть робити аналіз. Їх чотири, вони різні. Ті, хто висловив бажання приїхати і провести незалежне, неупереджене та сертифіковане дослідження – мають можливість це зробити», – сказав президент.

І додав, що зробив би такі аналізи обов'язковими. 

«Відсутність алкогольної чи наркотичної залежності в кандидата, майбутнього президента – це точно питання безпеки держави. Така велика кількість журналістів на цій події (200 акредитованих журналістів - ДМ) дає підстави стверджувати, що це важливо для суспільства», – підсумував він.  

Порошенко виступив за проведення дебатів у кілька етапів. На запитання журналістів щодо пропозиції Зеленського Юлії Тимошенко модерувати дебати, відповів, що вважає це неповагою до Тимошенко та її виборців

Станом на 10:50 відомо, що експрес-тест не показав психоактивних речовин в організмі Петра Порошенка. Аналіз на алкоголь буде готовий за дві години. 

На брифінгу на НСК «Олімпійський» головний лікар Київської міської наркологічної клінічної лікарні «Соціотерапія» Володимир Ярий розповів, що, крім крові, Порошенко здав сечу та волосся разом із волосяними фолікулами. Дослідження проводили чотири медичні установи Києва – дві приватні й дві комунальні: «Борис», «Медіком», Лікарня швидкої медичної допомоги та Наркологічна лікарня Києва.

Станом на 16:40 відомо, що алкоголю в крові Порошенка також не виявлено. 

Як писав «Детектор медіа», 3 квітня у Facebook було опубліковано відеозвернення Володимира Зеленського до Петра Порошенка з викликом провести дебати на стадіоні у Києві за присутності «усіх телеканалів та усіх журналістів». Кандидат також закликав провести медичну експертизу на предмет вживання алкогольних і наркотичних речовин.

4 квітня вночі на сторінці у Facebook Петра Порошенка з’явилося відеозвернення з відповіддю на заклик Володимира Зеленського про дебати на «Олімпійському» – він погодився.

Того ж дня на прес-брифінгу спікер виборчого Петра Порошенка Олег Медведєв повідомив що Порошенко чекатиме на кандидата в президенти Володимира Зеленського сьогодні, 5 квітня, о 9 ранку на НСК «Олімпійський» для здачі медичних аналізів, як того вимагав напередодні Зеленський у своєму відео. 

У ніч з 4 на 5 квітня на сторінці Петра Порошенка було опубліковано відео, де він попросив Володимира Зеленського «бути мужиком і прийти на дебати».

Фото: «Радіо Свобода»

Відео: 24 канал

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6276
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду