Генпродюсер NewsOne порівняв Нацраду із «ДАІ-шниками в кущах»

Генпродюсер NewsOne порівняв Нацраду із «ДАІ-шниками в кущах»

8 Березня 2019
1301
8 Березня 2019
11:59

Генпродюсер NewsOne порівняв Нацраду із «ДАІ-шниками в кущах»

1301
Василь Голованов вважає, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення повинна виносити усні попередження, а не «по повній програмі виписувати штрафи».
Генпродюсер NewsOne порівняв Нацраду із «ДАІ-шниками в кущах»
Генпродюсер NewsOne порівняв Нацраду із «ДАІ-шниками в кущах»

Про це він заявив в інтерв'ю виданню «Вести», повідомляє прес-служба NewsOne.

«У передвиборний період нас дуже уважно дивиться та ж Нацрада, яка шукає, за що нас оштрафувати. Хоча, я вважаю, вони повинні, як будь-який орган попереджати порушення. Проводити, можливо, якісь роботи, щоб ці порушення не траплялись. А вони поводяться як ДАІ-шники, які сидять в кущах і виловлюють порушників. Продовжують посекундно продивлятись наші ефіри і вишукувати бліх. Замість того, щоб зробити якесь усне попередження, вони по повній програмі виписують штрафи, які можуть призвести до позбавлення ліцензії», - сказав Голованов.

Також генпродюсер висловив думку, що наявність великої кількості інформаційних телеканалів в Україні - це погано для медіаринку країни, тому що «аудиторія розмивається».

«Уявіть, якщо буде 10 каналів про риболовлю. Навіщо? Глядач буде мотатися, як риба на нерест - і не буде знати, який з них вибирати. Один канал - погано, два - мало, три - вже краще. П'ять-шість, я думаю, оптимально. Але насправді їх вже не п'ять і не шість, а більше десяти. Деякі канали ви навіть не знаєте! Це і означає, що їх вже більше, ніж треба», - зазначив він.

Нагадаємо, 7 лютого Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оштрафувати телеканал NewsOne (ТОВ «Новини 24 години») на 96 тис. 530 грн (25% розміру ліцензійного збору) за заклики до війни або її пропаганду і розпалювання ворожнечі.

Санкцію штрафу призначено за результатами позапланової перевірки каналу щодо висловлювань ведучих і гостей ефірів NewsOne Олени Лукаш, В’ячеслава Піховшека, Руслана Коцаби, Євгена Червоненка, Андрія Лесика, Михайла Добкіна, Дмитра Співака, що лунали в програмах каналу в серпні, вересні, жовтні 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1301
Читайте також
28.02.2019 13:09
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 297
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду