Запитання: „Детектор медіа”: - Яка телепрограма, на вашу думку, могла б претендувати на титул "Проект 2002 року”? Чому?

6 Листопада 2002
1028
6 Листопада 2002
13:04

Запитання: „Детектор медіа”: - Яка телепрограма, на вашу думку, могла б претендувати на титул "Проект 2002 року”? Чому?

1028
Відповідають: Ірина Зінченко, Олександр Кривенко, Андрій Тичина, Данило Яневський, Олег Климчик, Лариса Ткач, Олександр Ткаченко, Татьяна Швець, Ольга Таукач, Ольга Дмитричева, Віктор Понеділко, Сергій Старицький,Олесь Терещенко
Запитання: „Детектор медіа”: - Яка телепрограма, на вашу думку, могла б претендувати на титул "Проект 2002 року”? Чому?
Відповідають: Ірина Зінченко, Олександр Кривенко, Андрій Тичина, Данило Яневський, Олег Климчик, Лариса Ткач, Татьяна Швець, Ольга Таукач, Ольга Дмитричева, Віктор Понеділко, Сергій Старицький.

Ірина ЗІНЧЕНКО - ведуча програми "Уікенд", "Інтер”

- Проект Андрея Цаплиенко "На линии огня" (Интер). Программа говорит сама за себя. Очень горжусь, что программа выходит на нашем канале. Горжусь, что есть такие журналисты, как Андрей - смелые, отчаянные. С другой стороны - талантливые. Ему удается, не взирая ни на что, показать масштабность событий, проект звучит, как предостережение. Очень актуально.





Олександр КРИВЕНКО - президент "Громадського радіо":

- Може, тому, що телевізор дивлюсь рідко, першою на думку спадає програма "Епіцентр" В’ячеслава Піховшека („1+1”). А може, ще й тому, що в ній, як у збільшувальному скельці, зосередилась чи не вся брехня вітчизняного світу. Під цим оглядом "Епіцентр" та його автор заслуговують на звання "Проект року".

Андрій ТИЧИНА, ведучий програми ТСН на каналі "1 +1":

- По-перше, якогось прориву у телепросторі я визначити не можу. Хотілося б відзначити усі "Новини” усіх каналів, які за існуючих політичних умов знайшли в собі сили виходити й дали. Мені дуже сподобались усі дискусійні програми, які цього року з’являлися на деяких телеканалах. ("1+1", "Інтер", СТБ), тобто програми, в яких піднімались важливі суспільно-політичні теми і де в прямому ефірі були представлені дві точки зору. На жаль, це все ж таки не стало правилом, а лише винятком.

Данило ЯНЕВСЬКИЙ - директор Інституту політичного моделювання:

- Було б розумно і фахово, якби "Детектор медіа" запровадила номінацію "клюква року". Безумовно, до цього ВІДНОСИТЬСЯ низка програм - російського виробництва,- які широко демонструються українськими телеканалами

2.Безумовно, дається взнаки моральний стан журналістського корпусу, Наслідок --відсутність яскравих ідей, мавпування гірших зразків телебачення а-ля Дмитро Кисельов і відсутність будь-якого поступу, хоча починалося все дуже райдужно.

3.Боюся, що з розумних та позитивних за духом програм залишилася тільки одна – „Земля та небо Києва” Галини Крюкової на каналі "ТЕТ". Ще одне позитивне враження - автомобільна програма на каналі СТБ „Автостиль”: легка, багато повітря, сексуально-приваблива ведуча.

На жаль, я останній рік мало давлюся телебачення, головним чином читаю і слухаю класику і... "Детектор медіа”

Олег Климчук- редактор програми "Спецрепортер", Новий канал:



Я думаю, "Остання "Барикада" („1+1”), бо вони піднімають питання, про які можна і треба дискутувати. І вона носить більш-менш неформальний характер. Скажімо, більшість ток-шоу претендують на універсальність; А "Остання барикада”, може, де в чому наївна, але стежити за дискусією не набридає, Це суто суб’єктивна думка.

Лариса ТКАЧ -шеф-редактор "Панорами", Перший національний:

- Я бы выдвинула цикл программ журналиста телеканала "Интер" Андрея Цаплиенко.”На линии огня», потому что то, что он сделал, а) здорово по журналистски, ,б)объективно, в) интересно всем - и это -главное .

Олександр ТКАЧЕНКО, голова правлыння ЗАО "Новий канал":

- «Спецрепортер» на Новому, тому що вони кращі.

Татьяна ШВЕЦЬ, координатор по роботі зі ЗМІ піар-агенства "Радник":

-Я вважаю, що дуже перспективна програма "Ділові факти" на “ICTV” Вона нова, але дуже цікава для людей. Гарна подача матеріалу, все лаконічно, ясно. Можна дізнатися про всі ділові новини України. Можна ще назвати програму "Факти" теж на “ICTV”. Талановиті ведучі, професійно працюють журналісти. Коротко і доступно

Ольга ТАУКАЧ, генеральний директор ТК „Гравіс”:



- Без ложной скромности могу предложить на титул "проект года" единственный пока в Украине проект такого рода "Телемегаполис" („Гравис”) . Выходит ежедневно в режиме прямого эфира в течение шести часов. Включает интерактивную связь с телезрителями. Изобилует конкурсами, розыгрышами, призами. И - ни слова о политике.

Ольга Дмитричева, оглядач відділу політики, "Зеркало недели":

- Особых открытий, если говорить о последнем годе, наше украинское телевидение предложить не смогло. Поэтому приходится выбирать лучшее из ничего. Понятное дело, что канал "Тонис" дециметровый, необщеукраинский, но с учетом уровня его финансирования и объема аудитории, на которую он выходит, можно сказать, что планка его передач стала выше. Поэтому, если выбирать лучшую передачу украинского телевидения, то я бы таковой назвала "Автограф" Натальи Кондратюк. Единственное, что хотелось бы заметить: если бы ее передача выходила на одном из общенациональных каналов, то вряд ли она была бы столь интересной и разнообразной, хотя бы в силу того, что многих ее нынешних гостей вряд ли допустили в эфир.

Віктор ПОНЕДІЛКО, член Нацради з питань телебачення і радіомовлення:

- Я скоротив свої запити щодо національного телебачення до перегляду інформаційних програм. Щодо "Проекту року", то це проект „Епіцентр” („1+1”). Піховшеку вдалося повторити Долганова в гірших зразках. Це чудово! Всі раніше вірили йому, а тепер зрозуміли, що це не є аналітика, не є інформатика. Це - партійна пропаганда і агітація, хоч партквитка свого не показує. Як колишній секретар обкому комуністичної партії ідеології, ставлю йому за цю роботу „5”. Як громадянин я знаю, до яких результатів призводить така робота: до відрази до режиму. Тому це є проект року. Більш глибокого розчарування я не знаю.

Сергій СТАРИЦЬКИЙ, генеральний директор телеканалу "ТОНІС”:

Выдвигать „Проект года” в этом году не буду, так как считаю, что ничего выдающегося у нас не произошло.

Олесь Терещенко, ведучий ТСН, канал "1+1":

Телебачення практично не дивлюся, окрім новин. Новини завжди є успішним телепроектом, якби не цензура. З іншого продукту успішними для мене є хіба Подвійний доказ та Остання Барикада. Програми, які дають глядачеві грунт і підставу мислити. При загальній орієнтації телебачення на маси і рейтинг, наявність "думаючого телебачення", яке не відповідає цим пріорітетам, вже великий успіх. Хотілося б правда, щоб його було більше.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Оксана Лисенко, „Детектор медіа”
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду