«Радіо Свобода» заявляє, що Дубінський не підтвердив фактами обвинувачення на адресу «Схем»

«Радіо Свобода» заявляє, що Дубінський не підтвердив фактами обвинувачення на адресу «Схем»

14 Лютого 2019
2323
14 Лютого 2019
21:07

«Радіо Свобода» заявляє, що Дубінський не підтвердив фактами обвинувачення на адресу «Схем»

2323
Проте сам ведучий програми «Гроші» на телеканалі «1+1» Олександр Дубінський не згоден із позицією «Радіо Свобода» і заявив, що «навіть не стане нічого коментувати з цього приводу».
«Радіо Свобода» заявляє, що Дубінський не підтвердив фактами обвинувачення на адресу «Схем»
«Радіо Свобода» заявляє, що Дубінський не підтвердив фактами обвинувачення на адресу «Схем»

Журналіст Олександр Дубінський не зміг підтвердити свої звинувачення на адресу програми журналістських розслідувань «Схеми: корупція в деталях» (спільний проект «Радіо Свобода» та телеканалу «UA: Перший») у замовності. Про це повідомляється на сайті «Радіо Свобода» (РС).

Так, 13 лютого Дубінський поширив на своїй сторінці у Facebook інформацію, що нібито програма «Схеми» залучена в інформаційну кампанію проти Володимира Зеленського, нібито ініційовану Адміністрацією президента Петра Порошенка.

«Надаю всім бажаючим можливість ознайомитися зі скрінами та аудіофайлами з переписки депутата БПП Черненка з помічником президента Порошенка. У переписці обговорюється долучення до дискредитації Зеленського програми "Схеми" Радіо Свобода»,  - написав він, хоча на самих скріншотах програма «Схеми» не згадується, лише повідомлено що «Радіо Свобода по заяві КВУ сюжет буде робити».

Журналіст РС Максим Савчук звернувся до Дубінського за роз’ясненнями і запропонував надати докази бвинувачень або вибачитися. Зазначається, що Дубінський не надав пояснень, на чому грунтувалося його припущення щодо причетності «Схем» до замовних інформаційних кампаній.

На своїй сторінці у Facebook Дубінський відповів РС наступним дописом:  «Пишуть, що я "не навів доказів", що вони працювали проти Зеленського на замовлення АП. Я навіть не стану нічого коментувати з цього приводу. Все вчора сказав в ефірі "Радіо Свобода" під час прямого включення».

Як можна почути у випуску передачі «Ваша свобода» від 13 лютого, про ефір якої згадав Дубінський, скрін переписки із фразою про майбутній сюжет РС про Зеленського він вважає достатнім доказом причетності «Схем».

«Це не мої твердження, це інформація, яку мені передали і яку я перевірив тими можливостями, які у мене були. Можу сказати, що я опублікував ще не всю інформацію, яка у мене є по цьому листуванню, я опублікую трохи пізніше», - сказав він.

Нагадаємо, 12 лютого 2019 року ведучий «1+1» Олександр Дубінський на сторінці Dubinsky.pro у Facebook і YouTube звинуватив народного депутата Блоку Петра Порошенка Олександра Черненка і громадську організацію Комітет виборців України, яку раніше очолював пан Черненко, у планах не допустити появи на екранах серіалу «Слуга народу – 3» за участі кандидата в президенти Володимира Зеленського.

Олександр Дубінський оприлюднив нібито листування та аудіозаписи розмов Олександра Черненка з «помічником Порошенка». Журналіст стверджує, що «з цією метою фігуранти планують використовувати ЦВК і Нацраду з питань телебачення і радіомовлення», а також залучити «Радіо Свобода» «в інформаційну кампанію проти Зеленського».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2323
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду