Великобританії загрожує “годинникова інформаційна бомба”.

4 Лютого 2002
1086
4 Лютого 2002
09:23

Великобританії загрожує “годинникова інформаційна бомба”.

1086
Незалежна телевізійна комісія започаткувала спецпрограму з дослідження в галузі новин і внутрішньої політики з метою знайти вирішення проблемі так званої "годинникової інформаційної бомби" Незалежна телевізійна комісія (ITC - громадська організація, яка контролює якість телемовлення незалежних телестанцій Великобританії) започаткувала спецпрограму з дослідження в галузі новин і внутрішньої політики з метою знайти вирішення проблемі так званої "годинникової інформаційної бомби", яка була вперше визначена, як проблема, керівником служби новин корпорації BBC Ричардом Самбруком. "У Великобританії виростає покоління, яке не сидить перед телевізором, щоб дивитися новини, як це роблять їхні батьки”, так Самбрук заявив минулого року у виступі перед Королівським Телевізійним Товариством. ITC частково пояснює цим і низьку активність виборців на минулих парламентських виборах.
Великобританії загрожує “годинникова інформаційна бомба”.
Виконавчий директор ІТС Патрісія Ходсон відзначила, що "узгодження шляху розвитку новинних технологій і ролі новин у програмах передач британських телестанцій стало ще важливішим, як тільки у Палаті представників став розглядатися контроверсійний Біль про комунікації. "Це наближає нас до того розуміння, що активна громадянська позиція журналіста не полягає лише у тому, щоб визнавати - новини мусять бути акуратні, збалансовані й повноцінні, бо це кров справжньої демократії», каже вона.

Щоб заохотити молодих глядачів до перегляду політичних новин, Ходсон пропонує телевізійним редакторам "відійти від усталених методик і зосередити увагу на висвітленні партійної політики”. "І я вірю, що керівники станцій і журналісти можуть знайти нові способи задовольняти смаки і інтереси публіки, не обмежуючись передусім показом футболу й поп-зірок”. Вона зазначає, що більш як 80% молодих британців кажуть, що ТБ є для них головним джерелом інформації, але вони і є тими, хто найчастіше не дивиться телевізор.

За матеріалами газети «Гардіан» (Великобританія)
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1086
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду