«Скажене весілля» повертає Держкіно гроші на виробництво

«Скажене весілля» повертає Держкіно гроші на виробництво

17 Грудня 2018
3915
17 Грудня 2018
14:23

«Скажене весілля» повертає Держкіно гроші на виробництво

3915
Компанія «Прототип продакшн» повернула Державному агентству України з питань кіно 1 млн 175 тис 590 грн, виділені на виробництво повнометражної комедії «Скажене Весілля» продюсера Юрія Горбунова
«Скажене весілля» повертає Держкіно гроші на виробництво
«Скажене весілля» повертає Держкіно гроші на виробництво

Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

Зазначено, що уся сума із додатковим інвестиційним прибутком у розмірі 150 тис. грн була переведена на рахунок фонду Держкіно 6 грудня

 «Це прецедент, коли компанія-виробник повертає Держкіно усі гроші, взяті на виробництво фільму. Не просто всі, а ще й з відсотками. Це засвідчує надзвичайно позитивні тенденції у розвитку українського кіно», — зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Нагадаємо, виробництвом комедії «Скажене весілля» займалася компанія «Прототип продакшн» (власником якої є Юрій Горбунов) спільно з Film.ua за підтримки Державного агентства України з питань кіно. 

Повнометражний фільм «Скажене весілля» став одним із переможців 10-го конкурсного відбору Держкіно. Загальний кошторис фільму — 10,8 млн гривень, з них частка Держкіно склала 1,8 млн гривень.

Компанія «Прототип продакшн» уклала договір з Film.ua Group про надання повного пакету послуг на спеціальних умовах для виробництва, промотування та дистрибуції стрічки «Скажене весілля» в рамках пакетної пропозициї Film.ua Group для проектів, які підтримує Державне агентство України з питань кіно.

26 грудня Державне агентство України з питань кіно уклало з компанією «Прототип Продакшн» контракт про надання державної фінансової підтримки романтичній комедії «Скажене весілля».

У квітні стало відомо, що компанія «Прототип продакшн» припинила співпрацю з режисером Дмитром Малковим над повнометражною комедією «Скажене весілля». Починаючи з квітня, роботу над проектом продовжив режисер Влад Дикий. 

У прокаті фільм стартував 4 жовтня 2018 року. Дистриб’ютором стрічки стала компанія MMD. За перший вікенд комедія зібрала понад 13 млн грн. Бокс-офіс стрічки на сьогодні складає понад 54 млн грн. Це абсолютний рекорд за зборами серед українських релізів за всю історію (попередній рекорд належить ще одній стрічці виробництва Film.ua - анімаційному фільму «Викрадена принцеса», національний бокс-офіс якого склав понад 36 млн грн).

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3915
Читайте також
16.07.2019 10:00
Лілія Апостолова
«Детектор медіа»
3 263
27.02.2019 10:00
Олеся Анастасьєва
для «Детектора медіа»
4 435
16.10.2018 12:30
Андрій Кокотюха
для «Детектора медіа»
3 786
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду