Саакашвілі відмежувався від «Джокерів» на каналі ZIK через випуск про Тимошенко

Саакашвілі відмежувався від «Джокерів» на каналі ZIK через випуск про Тимошенко

10 Грудня 2018
4204
10 Грудня 2018
15:25

Саакашвілі відмежувався від «Джокерів» на каналі ZIK через випуск про Тимошенко

4204
7 грудня на телеканалі ZIK вийшов перший випуск проекту «Джокери. Кандидат в президенти». Ведучий програми Міхеїл Саакашвілі заявив, що кінцева версія програми не відповідає початковій ідеї та закликав канал перемонтувати програму, або зняти весь цикл з ефіру
Саакашвілі відмежувався від «Джокерів» на каналі ZIK через випуск про Тимошенко
Саакашвілі відмежувався від «Джокерів» на каналі ZIK через випуск про Тимошенко

Про це йдеться на сторінці політика у Facebook.

«Той відеоряд і закадровий текст, який вийшов у кінцевій версії, абсолютно не відповідає ані початковій ідеї циклу передач, ані моїй думці про кандидата. Це скоріше схоже на одностороннє і незбалансоване висвітлення кандидата у президенти, ніж на об'єктивний аналіз його плюсів і мінусів», – повідомляється на сторінці пана Саакашвілі.

Він вимагає від каналу зняти з ефіру цикл програми або перемонутвати його.

«У зв'язку з тим, що люди сприймають мене як співавтора цього циклу передач, я вимагаю у телеканалу ZIK зняти його з ефіру або перемонтувати його так, щоб виключити мою участь в ньому. Я не дозволю використовувати моє ім'я для пропагандиських маніпуляцій. Також я вимагаю припинити рекламувати телепроект таким чином, щоб у людей складалося враження, ніби-то саме я є його автором», йдеться у повідомленні.

PR-директорка каналу ZIK Надія Тисячна у коментарі «Детектору медіа» повідомила, що Міхеїл Саакашвілі зі своїми претензіями на канал не звертався, а одразу опублікував пост у Facebook. Вона не знає, чи продовжиться співпраця між політиком та ZIKом.

Водночас у своєму офіційному прес-релізі канал повідомляє, що здивований заявою пана Саакашвілі щодо його участі в проекті «Джокери» та розцінюють його претензії «як відверту маніпуляцію та небажання продовжувати співпрацю через ймовірну політичну залежність».

«Принципова домовленість між каналом і політиком була такою, що Саакашвілі у своїх підводках сам вирішує, що говорити, а журналісти "Джокерів" в своїх текстах самі вирішують, що писати. Підкреслюємо: це була умова, яку висунув сам Саакашвілі! Тим паче, жодного запиту на попередній перегляд вже змонтованого ефірного варіанту "Джокерів" від Саакашвілі та його команди не надходило», йдеться на сайті каналу.

Канал повідомляє, що за участю пана Саакашвілі відзнято три програми. Також ZIK зазначає, що «не перебуває в орбіті жодного з кандидатів у президенти, тож доведе розпочатий цикл до логічного завершення – з Михайлом Саакашвілі чи без нього».

Перший випуск програми «Джокери. Кандидат в президенти» був присвячений Юлії Тимошенко. Матеріал супроводжує закадровий журналістський текст, який переривається підводками Міхеїла Саакашвілі, а також синхронами Сергія Лещенка, Микити Потураєва, Михайла Погребинського, Олега Рибачука, Андрія Лепейка, Олександри Устінової, Тараса Чорновола, Сергія Руденка, Сергія Фурси та двох анонімних «інсайдерів».

Зокрема, в закадровому тексті є й такі фрази: «Це був перший епізод серіалу Вона втомилася”. Наступну серію країні довелося чекати 10 років», «Бажання отримати все й одразу знову її підвели», «Друге прем’єрство Тимошенко запам’яталося газовими контрактами з Росією, а ще більше – фліртом з російським президентом», «Виходить, що Юлія Володимирівна з бідністю бореться, але водночас на бідності і заробляє. І її передвиборча програма Новий курс не виняток» тощо.

Нагадаємо, програма «Джокери» запускалася як спільний проект каналу ZIK та інтернет-видання «Українська правда». Вона стартувала в ефірі 24 березня 2017 року з ведучою Севгіль Мусаєвою. 

У грудні стало відомо, що новим ведучим програми став політик Міхеїл Саакашвілі. Частину програми «Джокери. Шлях у президенти» з новим ведучим знімали в Австрії

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4204
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду