YouTube заблокував канал Яніни Соколової

YouTube заблокував канал Яніни Соколової

23 Листопада 2018
8869
23 Листопада 2018
10:34

YouTube заблокував канал Яніни Соколової

8869
Журналістка Яніна Соколова повідомила, що відеохостинг YouTube заблокував її канал «Вечер с Яниной Соколовой» «через численні скарги російських ботів»
YouTube заблокував канал Яніни Соколової
YouTube заблокував канал Яніни Соколової

Про це вона написала у Facebook.

За словами жуналістки, 22 листопада о 12:00 на каналі було опубліковано новий випуск, через три години його заблокували. 

«Вчора наш канал Вечер с Яниной Соколовой у YouTube було заблоковано. Росіянам добряче підгоріло. Бо за три тижні ми назбирали чималу кількість прихильників і однодумців. Кількість підписників тритижневого каналу, який не має коштів на рекламу – 70 000. Крайній випуск переглянуло 500 тисяч людей. Вчора о 12.00 ми запустили свіжий вечір. О 14 я заходила на ютьюб. За 2 години випуск подивилося 12 тисяч людей. О 15 через численні скарги російських ботів канал було заблоковано», – написала журналістка.

Наразі канал журналістки «Вечер с Яниной Соколовой» виглядає так:

За словами пані Соколової, наразі ведуться переговори щодо заблокованого каналу: «Ми ведемо активні перемови. І дуже сподіваємося на результат. Адже критика Путіна і російської пропаганди – не цензура. А благородна мета розказати і росіянам і українцям, які весь цей треш дивляться, що з них роблять звірів. Зазвичай лохів. Але часто баранів і гієн. Тому, прорвемося».

Усі випуски програми можна подивитися на резервній копії каналу.

Блокування каналу Соколової у YouTube прокоментував заступник міністра інформаційної політики України Дмитро Золотухін. Зокрема, він вважає це наступом на свободу слова та припускає, що канал Соколової став жертвою «команди Прігожина». Він нагадав, як свого часу було заблоковано YouTube-канал Дніпровської філії НСТУ за розміщення документального фільму про АТО.

«Необхідно погодитися з тим, що у своєму проекті українська журналістка і ведуча слів на адресу наших "заклятих друзів" не добирає. Але... На мій погляд, це є прямим наступом на свободу слова українських журналістів з боку міжнародних компаній, на який чхати хотів пан Арлем Дезір», – написав заступник міністра.

Він зауважив, що на російських телеканалах, у тому числі і у YouTube, регулярно фіксуються заклики до знищення України та українців.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8869
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду