Оголошено програму фестивалю «Нове британське кіно», який пройде в Києві

Оголошено програму фестивалю «Нове британське кіно», який пройде в Києві

6 Листопада 2018
1994
6 Листопада 2018
18:20

Оголошено програму фестивалю «Нове британське кіно», який пройде в Києві

1994
З 22 по 28 листопада відбудеться 18-й фестиваль «Нове британське кіно», який організовує Британська Рада в Україні та кінодистриб’ютор «Артхаус Трафік». Головне місце проведення - культурний центр «Кінотеатр «Київ».
Оголошено програму фестивалю «Нове британське кіно», який пройде в Києві
Оголошено програму фестивалю «Нове британське кіно», який пройде в Києві

Про це повідомляє прес-служба «Артхаус Трафік».

Зазначається, що до цьогорічної програми фестивалю увійшли призери Венеції, фаворити британських премій та фестивальні хіти. Два фільми з програми будуть показані з тифлоперекладом (додаткова аудіодоріжка, яка пояснює, що відбувається у сценах фільму, для людей з порушенням зору) та спеціальним субтитруванням (текстова доріжка, що супроводжує фільм написами у нижній частині екрану для людей з порушенням слуху).

Відкриє фестиваль історична трагікомедія Йоргоса Лантімоса - «Фаворитка». У центрі сюжету - історія про королеву Анну та придворних дам - герцогиню Мальборо і її молодшу сестру Ебігейл, з прибуттям якої в палаці починається нова підкилимна боротьба. Фільм був відзначений особливим призом журі Венеціанського кінофестивалю та Кубком Вольпі за найкращу жіночу роль. У головних ролях Олівія Колман, Рейчел Вайс і Емма Стоун.

«На висоті» з Робертом Патінсоном та Жюльєтт Бінош - перша англомовна робота французької режисерки Клер Дені. Сай-фай-стрічка розповість про космічний корабель, який досліджує чорні діри. Його екіпаж складається з молодих чоловіків і жінок - злочинців, засуджених до довічного ув'язнення. «На висоті» був удостоєний премії FIPRESCI на міжнародному кінофестивалі в Сан-Себастьяні і є результатом копродукції Великої Британії, Німеччини, Франції, Польщі та США.

У програмі фестивалю також біографічна драма «Колетт» Уоша Вестмоленда, в якій актриса Кіра Найтлі перевтілиться на письменницю та лауреатку Ордена Почесного легіону Сідоні-Габріель Колетт. Вона опублікувала близько 50 книг, зустрічалася з жінками та чоловіками, тричі виходила заміж та стала символом жіночої емансипації першої половини XX століття.

Психологічний трилер «Звір» Майкла Пірса - один з найгучніших британських кінодебютів року. Головна героїня Молл зустрічає своє перше кохання в неспокійний час: по острову, на якому вона живе, нишпорить серійний вбивця. Паскаль з'являється нізвідки та стає для Молл втіленням свободи. Але щастя Молл не дає спокою її сім'ї та жителям острова: вони підозрюють Паскаля у причетності до вбивств. Стрічка претендує на п'ять премій British Independent Film Awards: за найкращий британський незалежний фільм, режисуру, сценарій, а також дві номінації для Джессі Баклі — за найкращу жіночу роль та багатообіцяючий дебют. Фільм демонструватиметься з тифлоперекладом та спеціальним субтитруванням.

Драматична стрічка «Я не відьма» про 9-річну дівчинку, яку звинувачують у чаклунстві, - перший повнометражний фільм британської режисерки замбійського походження Рунгано Ніоні. «Я не відьма» створювалася в спільному виробництві Великої Британії, Франції, Німеччини та Замбії та була вперше показана в рамках «Двотижневика режисерів» Каннського кінофестивалю, де претендувала на «Золоту камеру» за найкращий дебют.

За традицією фестиваль також представляє глядачам добірку найкращих короткометражних стрічок за версією Британської академії кіно- і телемистецтва (BAFTA). «Британія. Коротко» - свіжа колекція для шанувальників короткого метра, що охоплює все розмаїття жанрів і тем. Фільми добірки будуть показані з тифлоперекладом та спеціальним субтитруванням.

Всі фільми демонструються мовою оригіналу з субтитрами.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що фільм Аліни Горлової «Явних проявів немає» відзначено на Міжнародному кінофестивалі документального кіно «DOK Leipzig» нагородою за видатну східноєвропейську картину.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1994
Читайте також
03.11.2018 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду