«Викрадена принцеса» стала переможцем кінофестивалю в Ірландії

«Викрадена принцеса» стала переможцем кінофестивалю в Ірландії

30 Жовтня 2018
2671
30 Жовтня 2018
20:02

«Викрадена принцеса» стала переможцем кінофестивалю в Ірландії

2671
28 жовтня мультфільм «Викрадена принцеса» став переможцем шостого Міжнародного кінофестивалю The Richard Harris International Film Festival 2018 (RHIFF 2018) в номінації «Найкращий художній фільм».
«Викрадена принцеса» стала переможцем кінофестивалю в Ірландії
«Викрадена принцеса» стала переможцем кінофестивалю в Ірландії

Про це повідомляє прес-служба Держкіно.

Зазначено, український повнометражний мультфільм «Викрадена принцеса», створений анімаційною студією «Анімаград» за підтримки Державного агентства України з питань кіно, змагався за премію Best Feature Film (Найкращий повнометражний фільм) і став переможцем.

«Для нашої команди перемога в Міжнародний День Анімації на кінофестивалі в номінації "Найкращий повнометражний фільм" – це щось неймовірне! Думаю, журі оцінили мультфільм за позитив, гумор та життєву енергію. Це було особливо помітно за реакцією глядачів на церемонії нагородження, коли оголосили наш проект. Особисто для мене реакція глядачів – це найголовніше!» - прокоментував режисер стрічки Олег Маламуж.

Міжнародний кінофестиваль RHIFF проходив у ірландському місті Ламерік з 25 по 29 жовтня.

Нагадаємо, анімація «Викрадена принцеса» стала переможцем 9-го конкурсного відбору Держкіно, сума державного фінансування склала близько 20% від загального бюджету в 95 млн грн.

Мультфільм побив рекорд із касових зборів серед українських фільмів. За перший вікенд прокату в Україні стрічка зібрала майже 21,5 млн грн

У міжнародному прокаті стрічка зібрала майже 5 млн доларів.

«Викрадена принцеса», створена за мотивами казки Олександра Пушкіна «Руслан і Людмила», розповідає про пригоди мандрівного актора Руслана та його друга Нестора, які намагаються врятувати київську принцесу Мілу, дочку князя Володимира, від страшного мага Чорномора, котрий викрав її та хоче висмоктати з неї життя. Як і кожна добра казка, «Викрадена принцеса» закінчується хепі-ендом і герої отримують по заслугах: Руслан із Мілою – кохання, суперники та вороги Руслана – копирсання в болоті з ризиком перетворитися на жаб.

Режисер – Олег Маломуж, сценарист – Ярослав Войцешек. Персонажів озвучували: зірки шоу-бізнесу Надя Дорофєєва та Олексій Завгородній (гурт «Время и стекло», головні ролі), Сергій Притула, Маша Єфросиніна, Дмитро Монатік, актори Юрій Горбунов, Олег Волощенко, Роман Луцький, спортсмени Василь Вірастюк і Олександр Усик та інші.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2671
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду