Проект фільму «Фелікс Австрія» представлять на Міжнародному аудіовізуальному тренінгу в Іспанії

Проект фільму «Фелікс Австрія» представлять на Міжнародному аудіовізуальному тренінгу в Іспанії

26 Жовтня 2018
1909
26 Жовтня 2018
18:27

Проект фільму «Фелікс Австрія» представлять на Міжнародному аудіовізуальному тренінгу в Іспанії

1909
З 26 по 31 жовтня у місті Сан Себастьян (Іспанія) вдруге пройде Міжнародний аудіовізуальний тренінг для повнометражних проектів, організований (H)emen Audiovisual Women’s Association за підтримки European Women’s Audiovisual Network (EWA). Історична драма «Фелікс Австрія», що створюється за мотивами однойменного роману української письменниці Софії Андрухович, – єдиний проект з України, відібраний до участі у тренінгу.
Проект фільму «Фелікс Австрія» представлять на Міжнародному аудіовізуальному тренінгу в Іспанії
Проект фільму «Фелікс Австрія» представлять на Міжнародному аудіовізуальному тренінгу в Іспанії

Про це повідомляє прес-служба Film.ua.

Стрічка «Фелікс Австрія» увійшла до п’ятірки фіналістів Міжнародного аудіовізуального тренінгу для повнометражних художніх фільмів. Представлять проект продюсерка Надія Зайончковська та режисерка Христина Сиволап.

«Мета нашої поїздки – одержати відгуки від професіоналів щодо нашої історії, заручитися підтримкою та налагодити співпрацю з асоціацією (Н)emen, отримати поради щодо маркетингового позиціювання фільму на міжнародному ринку», - зазначила Надія Зайончковська.

За словами продюсерки, стрічка «Фелікс Австрія» перебуває на етапі активної підготовки до знімального процесу. Зйомки історичної драми за мотивами однойменного роману Софії Андрухович, розпочнуться навесні наступного року та пройдуть у Івано-Франківську. Прем’єра стрічки запланована на весну 2020 року.

Головну чоловічу роль - скульптора Петра, чоловіка Аделі Анґер - виконає актор Івано-Франківського академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка Роман Луцький.

Як відомо, дія роману «Фелікс Австрія» розгортається у Станіславові (нинішньому Івано-Франківську) кінця ХІХ – початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах «щасливої Австрії», в якому живуть, страждають, нероздільно закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, – долі двох жінок, служниці Стефанії та панянки Аделі, що переплелися так тісно, як стовбури дерев – у нерозривному зв’язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні піти.

Нагадаємо, роман «Фелікс Австрія» Софії Андрухович у 2014 році став переможцем всеукраїнської премії «Книга року ВВС», а також отримав особливу відзнаку «Форму видавців» у Львові та премію «ЛітАкцент року». У 2016 році в австрійському видавництві ResidenzVerlag вийшов німецькомовний переклад роману, який отримав назву «Паперовий хлопчик» (DerPapierjunge). А влітку 2016 року книгу було видано в Польщі. 5 квітня у Братиславі роман Софії Андрухович «Фелікс Австрія» отримав літературну відзнаку Visegrad Eastern Partnership Literary Award.

Компанія Film.ua Group придбала права на екранізацію роману та розпочала переговори з потенційними зарубіжними партнерами щодо копродукції.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1909
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду