В Україні відкриють центр для моніторингу та виявлення фейків

В Україні відкриють центр для моніторингу та виявлення фейків

9 Жовтня 2018
1405
9 Жовтня 2018
16:15

В Україні відкриють центр для моніторингу та виявлення фейків

1405
Про відкриття нового аналітичного центру повідомив голова Верховної Ради Андрій Парубій.
В Україні відкриють центр для моніторингу та виявлення фейків
В Україні відкриють центр для моніторингу та виявлення фейків

Центр буде відкрито за підтримки США, цитує слова Андрія Парубія агентство «Інтерфакс-Україна». Його завданнями буде моніторинг інформаційного простору та виявлення фейкових новин і кіберзагроз.

«Вже найближчим часом один з аналітичних центрів наших партнерів буде створювати в Україні центр для щоденного моніторингу інформаційного простору і виявлення фейкових новин, кібератак, які здійснюються щодо України», — сказав він під час Міжпарламентської асамблеї Молдова-Україна-Грузія.

На першому етапі планується створити міжрегіональний центр на основі аналітичних центрів США, ЄС, України, Грузії і Молдови, який відповідатиме на гібридні загрози.

«Коли він почне діяти і дасть фундамент на рівні аналітичних центрів, ми зможемо працювати через виконавчі структури, щоб його наповнювати глибшим і професійним змістом», — додав пан Парубій. Він також звернув увагу на необхідність координувати зусилля України, Грузії та Молдови для ефективної протидії інформаційним та кіберзагрозам.

 Нагадаємо, влітку 2018 року влада Латвії анонсувала запуск сайту, де користувачі зможуть перевірити достовірність публічно поширених новин. А Європейська комісія оголосила про громадські консультації зі створення експертної групи високого рівня із протидії дезінформації. Метою роботи групи є опрацювання стратегії ЄС із протидії фейковим новинам.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1405
Читайте також
03.10.2018 11:30
Олександра Горчинська
для «Детектора медіа»
0
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду