Оголошено програму другого фестивалю «Київський тиждень критики»

Оголошено програму другого фестивалю «Київський тиждень критики»

2 Жовтня 2018
1319
2 Жовтня 2018
18:40

Оголошено програму другого фестивалю «Київський тиждень критики»

1319
«Київський тиждень критики» – міжнародний кінофестиваль, який знайомить українських глядачів з найкращими новими фільмами, обраними професійними українськими кінокритиками. У 2018 році він пройде вдруге – з 26 жовтня по 1 листопада у кінотеатрі «Жовтень».
Оголошено програму другого фестивалю «Київський тиждень критики»
Оголошено програму другого фестивалю «Київський тиждень критики»

Про це повідомляє прес-служба організатора фестивалю - компанії «Артхаус Трафік».

Програма фестивалю складається з трьох секцій: міжнародної програми, яка включає в себе фестивальні новинки цього року, ретроспективи українського кіно і програми «Бергман: 100» – ретроспективи знакових фільмів Інгмара Бергмана, присвяченій сторіччю з дня народження великого режисера.

Розпочнеться «Київський тиждень критики» з церемонія нагородження премії кінокритиків України «КІНОКОЛО», яка була заснована в рамках кінофестивалю у цьому році.

Фільмом відкриття фестивалю стане італійська драма «Щасливий Лазар» Аліче Рорвахер, відзначена премією за найкращий сценарій Каннського кінофестивалю. Фільм розповість про дружбу простодушного сільського дурника Лазаря і розпещеного аристократа Танкреді.

У рамках фестивалю відбудеться українська прем'єра скандального трилеру Ларса фон Трієра – стрічки «Будинок, який побудував Джек» з Меттом Діллоном і Умою Турман. Фільм про серійного вбивцю був вперше показаний у позаконкурсній програмі Каннського кінофестивалю і шокував публіку рівнем відвертості насильства.

З програми Канн в програму фестивалю відібрано і «Попіл - найчистіший білий» метра сучасного китайського кінематографа Цзя Чжанке. Головна героїня цієї кримінальної мелодрами виходить після п'ятирічного ув’язнення: до в'язниці вона потрапила захищаючи коханого, тепер дівчина хоче побачити його знову.

Фентезі-мелодрама «На межі світів» Алі Аббасі була визнана найкращим фільмом секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю. Стрічка спільного виробництва Швеції та Данії розповість про долю тролів у сучасному світі: головна героїня працює прикордонницею і володіє дивовижним даром визначати людей, які щось приховують. Несподівано вона зустрічає незнайомця, чиї розум і почуття для неї закриті.

«Комахи» – нова робота празького сюрреаліста, режисера експериментального кіно Яна Шванкмайєра. Сюжет фільму побудований навколо трупи, що репетирувала знамениту сатиричну п'єсу «Із життя комах» братів Чапек, поступово перетворюючись в її персонажів.

Хоррор-бойовик «Менді» Паноса Косматоса дозволить глядачам по-новому подивитися на актора Ніколаса Кейджа. Його персонаж, лісоруб, мстить за смерть коханої дружини – та стала жертвою релігійного культу і байкерської банди. Фільм, вперше показаний на кінофестивалі «Санденс», став однією з останніх робіт ісландського композитора Йогана Йоханнссона.

Фантастична сатира «Діамантіно» розповість про шалену одіссею суперзірки футболу Діамантино (зовні схожого на Кріштіану Роналду) з сучасного світу і його хворим темам. Фільм став переможцем програми «Тиждень критики» Каннського кінофестивалю.

До ретроспективи українських фільмів увійшли стрічки Олександра Довженка («Арсенал»), Кіри Муратової («Астенічний синдром»), Леоніда Осики («Кам’яний хрест»), Володимира Денисенка («Совість») і В'ячеслава Криштофовича («Приятель небіжчика»).

Ретроспектива «Бергман: 100» зібрала знакові роботи видатного режисера театру і кіно, сценариста, письменника, автора понад 60 художніх і документальних фільмів Інгмара Бергмана. Глядачі «Київського тижня критики» зможуть побачити на великому екрані всесвітньо відомі стрічки «Сьома печатка», «Персона», «Фанні та Олександр», «Шепоти і крики», «Година вовка» та «Літо з Монікою».

Кураторами виступили кінокритики Дарія Бадьйoр, Станіслав Битюцький, Надія Заварова, Олександр Гусєв, Ярослав Підгора-Гвяздовський, Сергій Ксаверов та Наталія Серебрякова. Після кожного показу на глядачів чекає обговорення фільму з кінокритиком. В рамках фестивалю також запланована програма дискусійних зустрічей.

Нагадаємо, перший фестиваль «Київський тиждень критики» відбувся 26-29 жовтня 2017 року в столичному кінотеатрі «Жовтень».  

Компанія «Артхаус трафік» стала одним із переможців конкурсу Українського культурного фонду, в якому претендувала на кошти в розмірі майже 500 тис. грн на проведення фестивалю в цьому році. Загальний бюджет проекту складає понад 1,5 млн грн. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1319
Читайте також
03.11.2018 11:00
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
3 076
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду