«Заборона» зазнає DDoS-атаки

«Заборона» зазнає DDoS-атаки

21 Вересня 2018
2004
21 Вересня 2018
19:08

«Заборона» зазнає DDoS-атаки

2004
Сайт інтернет-видання Zaborona.com протягом вересня зазнає DDoS-атаки.
«Заборона» зазнає DDoS-атаки
«Заборона» зазнає DDoS-атаки

Про це повідомляє Інститут масової інформації з посиланням на співзасновницю видання Катерину Сергацкову.

Зокрема, сайт zaborona.com почав відчувати перебої в роботі – від уповільнення завантаження до повної відмови.

Як з’ясували IT-спеціалісти з «Лабораторії цифрової безпеки», 10 та 11 вересня було здійснено спробу отримати доступ до адмінки сайту шляхом перебору паролів з використанням інструменту wpscan. Атака на сайт здійснювалася з кількох IP-адрес, зокрема Los Angeles та Severodonetsk.

«Атака на нас у кіберпросторі не була для нас неочікуваною. Ми запустили наш проект у лютому цього року і постійно говоримо на дискусійні, чутливі, складні теми. Зокрема, критикуємо нападників на культурні та соціальні події, антиромські погроми, хейт-спіч у бік різних соціальних груп. Але якщо раніше нам погрожували у фізичному просторі, то тепер перейшли у кіберплощину. Дивує тільки те, що хакери витратили доволі великі ресурси для відносно маленького сайту, яким є “Заборона”. Можливо, тренуються», – зауважила Сергацкова.

Також вона впевнена, що ближче до виборів таких атак на українські незалежні медіа буде дедалі більше.

«Заборона» – мультимедійний проект Катерини Сергацкової, який стартував у лютому 2018 року. Видання позиціонує себе як медіа-проект, створений українськими журналістами у відповідь на появу консервативних тенденцій і поляризації суспільства. «Наша мета – розвиток сторітеллінга, глибокого, дослідницького підходу до тем, slow-journalism», – повідомляла редакція.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2004
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду