«Золотого лева» Венеційського кіфестивалю отримав фільм Альфонсо Куарона

«Золотого лева» Венеційського кіфестивалю отримав фільм Альфонсо Куарона

9 Вересня 2018
2640
9 Вересня 2018
12:32

«Золотого лева» Венеційського кіфестивалю отримав фільм Альфонсо Куарона

2640
8 вересня журі 75-го міжнародного Венеційського кінофестивалю оголосило переможців в основних програмах фестивалю – Головному конкурсі, за найкращий дебют, програмі «Горизонти», «Венеційська класика» та «Віртуальна реальність».
«Золотого лева» Венеційського кіфестивалю отримав фільм Альфонсо Куарона
«Золотого лева» Венеційського кіфестивалю отримав фільм Альфонсо Куарона

Перелік переможців оприлюднено на сайті фестивалю.

Нагороду «Золотий лев» за найкращий фільм здобула стрічка «Рим» режисера Альфонсо Куарона (Мексика).

Головний приз журі «Срібний лев» отримав фільм «Фаворитка» режисера Йоргоса Лантімова (спільно виробництво Великої Британії, Ірландії та США).

Нагороду «Срібний лев» для найкращого режисера отримав французький режисер Жак Одіар за фільм «Брати сестер» (Франція, Бельгія, Румунія, Іспанія).

Нагороду «Кубок Вольпі» для найкращої актриси здобула британська акторка Олівія Колман за роль королеви Анни у фільмі «Фаворитка» Йоргоса Лантімоса.

«Кубок Вольпі» для найкращого актора отримав американський актор Віллем Дефо за роль Вінсента Ван Гога у фільмі «На порозі вічності» Юліана Шнабеля (США, Франція).

Нагорода за найкращий сценарій дісталася американським режисерам і сценаристам, братам Джоелю та Ітану Коенам за сценарій до їхнього ж фільму «Балада Бастера Скраггса».

Спеціальну нагороду журі отримав фільм «Соловей» австралійської режисери Дженніфер Кент.

Премію Марчелло Мастроянні для найкращого молодого актора або акторки здобув Байкалі Ганамбарр за роль у фільмі «Соловей» Дженніфер Кент.

У головному конкурсі змагалася 21 стрічка. Міжнародне журі очолював режисер Гільєрмо дель Торо. Також до журі входили Сильвія Чхан, Тріне Дюрхольм, Ніколь Гарсіа, Паоло Дженовезе, Малгожата Шумовська, Тайка Вайтіті, Крістоф Вальц та Наомі Воттс.

Нагороду «Лев майбутнього» за найкращий дебютний фільм отримала стрічка «День, коли я загубив свою тінь» Судад Каадан (Сирія, Ліван, Франція, Катар). Цього лауреата обирало журі на чолі з режисером Раміном Бахрані.

У програмі «Горизонти» приз за найкращий фільм отримала стрічка «Скат манта» Футтіфонга Арунфенга (Таїланд, Франція, Китай). Нагороду для найкращого режисера отримав казахстанський режисер Емір Байгазин за фільм «Річка» (Казахстан, Польща, Норвегія). Спеціальний приз журі програми «Горизонти» дістався фільм «Оголошення» Махмута Фазиля Коскуна (Туреччина, Болгарія).

Нагороду програми «Горизонти» для найкращої акторки отримала Наталя Кудряшова за роль у фільм «Людина, яка побачила всіх» Наташі Меркулової та Олексія Чупова (Росія, Естонія, Франція). Нагороду для найкращого актора здобув Каіс Нашиф за роль у фільм «Тель-Авів у вогні» Самеха Зоабі (Люксембург, Франція, Ізраїль, Бельгія).

Приз програми «Горизонти» за найкращий сценарій отримав Пема Цеден за сценарій до свого фільму «Джинпа» (Китай). Приз за найкращий короткометражний фільм дістався стрічці «Кадо» Адітьї Ахмад (Індонезія).

Номінацію на Європейський кіноприз 2018 для короткометражного фільму від Венеційського кінофестивалю отримала стрічка «Роки» Сари Фгаєр (Італія, Франція).

У програмі «Горизонти» змагалися 19 повнометражних і 12 короткометражних фільмів. Журі очолювала режисерка Афіна Цангарі.

У програмі «Венеційська класика» нагороду за найкращий документальний фільм отримала стрічка «Великий Бастер: вшанування» Пітера Богдановича (США), а нагороду за найкращий відновлений фільм отримала стрічка «Ніч Сан Лоренцо» Паоло та Вітторіо Тавіані (Італія, 1982). Журі цієї програми очолював Сальваторе Мереу, а до журі входили 25 студентів італійський університетів, які вивчають історію кінематографу.

У програми «Віртуальна реальність» нагороди отримали фільми «Сфери» Елізи МакНітт (США, Франція), «Бадді VR» Чака Че (Південна Корея) і «Острова мистецтв» Бенжаміна Нюеля (Франція). Журі програми «Віртуальна реальність» очолювала Сюзанна Бір.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2640
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду