У Франції суд задовольнив позов Льовочкіних проти Рабіновича

У Франції суд задовольнив позов Льовочкіних проти Рабіновича

7 Серпня 2018
1140
7 Серпня 2018
18:24

У Франції суд задовольнив позов Льовочкіних проти Рабіновича

1140
Народний депутат України та лідер партії «За життя» Вадим Рабінович заявляє, що судова тяганина щодо нерухомості народного депутата Сергія Льовочкіна і його сестри Юлії Льовочкіної у Франції ще не завершена - Рабінович подав апеляційну скаргу.
У Франції суд задовольнив позов Льовочкіних проти Рабіновича
У Франції суд задовольнив позов Льовочкіних проти Рабіновича

У Франції суд задовольнив позов нардепа Сергія Льовочкіна та його сестри Юлії проти Вадима Рабіновича. Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» з посиланням на рішення суду, яке є в розпорядженні агентства.

Суд вказав, що Вадим Рабінович безпідставно привласнив собі право звертатися до іноземного суду від імені України, та скасував дозволи на тимчасову реєстрацію судової іпотеки. Згідно з рішенням суду, Рабінович не мав повноважень діяти від імені держави Україна й отримувати дозвіл на тимчасову судову іпотеку на власність компаній на території Франції.

За рішенням суду, Рабінович як сторона, що програла, зобов'язаний сплатити народному депутату Юлії Льовочкіній і двом компаніям по 3 тис. євро. Крім того, Рабінович втратить близько 400 тис. євро, вже виплачені ним за реєстрацію безпідставної судової іпотеки, й додатково сплатить усі витрати зі зняття цієї іпотеки.

За словами адвоката Льовочкіної Дена Шефета, скасування дозволу на тимчасову реєстрацію судової іпотеки є дуже дорогим у Франції, і суд поклав ці витрати на Рабіновича.

«З урахуванням того, що він уже втратив близько 400 тис. євро сплаченого ним мита за реєстрацію цієї безпідставної судової іпотеки, загальні втрати пана Рабіновича в результаті цього судового процесу перевищать 500 тис. євро», - сказав Шефет.

При цьому Рабінович розмістив у вівторок на своїй сторінці у Facebook скан листа свого адвоката і його переклад. Адвокат Роберт Андреотті пише, зокрема, що рішення суду від 27 липня не має «обов'язкового ефекту», оскільки 30 липня була зареєстрована «наша апеляція».

«До рішення суду Провансу (Provence Court) рішення від 27 липня припиняється ... слухання відбудеться 21 вересня», - зазначив адвокат.

У лютому 2018 року Вадим Рабінович заявив, що рішенням суду м. Ніцци (Франція) заарештовано нерухомість народного депутата Сергія Льовочкіна. За словами Рабіновича, він заплатив за реєстрацію тимчасової судової іпотеки у Франції 400 тис. євро власних коштів. Згідно з декларацією Рабіновича за 2017 рік, його дохід становив 213 тис. грн.

Нагадаємо, за даними моніторингів ДМ, в новинах на каналі «Інтер», співвласником якого є Сергій Льовочкін, регулярно виходили сюжети, спрямовані проти Вадима Рабіновича. В липні сюжети раптом перестали виходити.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1140
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду