СБУ стверджує, що повідомлення про теракти ІДІЛу в Києві йдуть з РФ

СБУ стверджує, що повідомлення про теракти ІДІЛу в Києві йдуть з РФ

23 Травня 2018
1328
23 Травня 2018
15:13

СБУ стверджує, що повідомлення про теракти ІДІЛу в Києві йдуть з РФ

1328
Служба безпеки України закликає українських журналістів не поширювати у ЗМІ інформацію про нібито заплановані терористичною організацією Ісламська Держава теракти у Києві під час проведення Ліги Чемпіонів УЄФА
СБУ стверджує, що повідомлення про теракти ІДІЛу в Києві йдуть з РФ
СБУ стверджує, що повідомлення про теракти ІДІЛу в Києві йдуть з РФ

Про це на своїй сторінці у Facebook написала прес-секретар СБУ Олена Гітлянська.

За її словами, в одній із соціальних мереж з’явилося повідомлення від імені терористичної організації ІДІЛ про нібито заплановані на 26 травня у Києві терористичні атаки під час проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів УЄФА. 

«Наші експерти, дослідивши ці повідомлення, встановили, що вони розміщувались з акаунтів, які не мають відношення до самого ІДІЛ. 
Тому ми вважаємо, що інформаційний "вкид" був зроблений з єдиною метою – залякати та посіяти паніку серед мешканців та гостей столиці України»,
– написала пані Гітлянська.

Вона закликала журналістів «не поширювати сумнівні повідомлення від іноземних таблоїдів, які було вигадано "за поребріком"».

Зазначимо, про нібито теракти у Києві написало британське видання The Sun. Медіа посилається на «приватні чат-групи у зашифрованому додатку для передачі повідомлень Telegram» і опублікувало плакати із зображенням терористів на фоні НСК «Олімпійський» у Києві.

Видання також надає цитату директора з розвідки для Європи та Америки в Max Security Solutions Олі Уілшир, який говорить, що у терористів ІДІЛу, ймовірно, немає можливостей здійснити теракт у Києві та що вони мають намір «націлитися на чемпіонат світу з футболу в РФ».

Нагадаємо, у квітні 2018 року Служба безпеки України просила журналістів не створювати штучних сенсацій на справі народного депутата Надії Савченко і припинити репортажі про пошуки у неї вдома гранатометів.

Фото: з сайту The Sun

 

 

 

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1328
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду