Редакція «Правди Ірпеня» повідомила, що сайт розблоковано

Редакція «Правди Ірпеня» повідомила, що сайт розблоковано

16 Травня 2018
1403
16 Травня 2018
12:53

Редакція «Правди Ірпеня» повідомила, що сайт розблоковано

1403
У повідомленні йдеться про те, що місцевий інтернет-провайдер «Бест» розблокував сайт після неодноразових звернень до різних інстанцій представників редакції сайту та громадських організацій, зокрема, ГО «Спілка журналістів Київщини».
Редакція «Правди Ірпеня» повідомила, що сайт розблоковано
Редакція «Правди Ірпеня» повідомила, що сайт розблоковано

Повідомляється також, що сайт був заблокований уже кілька місяців.

«Користувачі «Бесту» в Ірпені, маючи доступ до всіх інтернет-ресурсів, не могли зайти на один – «Правду Ірпеня». Багато з них писали у редакцію, залишали коментарі з обуренням», - зазначається в повідомленні.

Як писав «Детектор медіа», журналісти сайту «Правда Ірпеня» в четвер, 10 травня, заявили про блокування роботи сайту www.irpin.news місцевим інтернет-провайдером «Бест» і звинуватили в цьому власника компанії-провайдера «Бест» Олексія Зіневича. 

«Редакція переконана, що сайт заблокували за вказівкою власника компанії-провайдера «Бест» Олексія Зіневича. Це сталося після того, як «Правда Ірпеня» оприлюднила серію викривальних матеріалів щодо причетності Зіневича до дерибану землі та незаконної вирубки дерев у Лісовій Бучі», - йшлося в повідомленні.

На захист редакції сайту стала зокрема голова громадської організації «Спілка журналістів Київщини» Людмила Лозова.

У коментарі «Детектору медіа» власник компанії-провайдера «Бест» Олексій Зіневич назвав звинувачення нісенітницею.

«Це дуже легко перевірити», - сказав він.

Справді, сайт irpin.news на той момент працював. Водночас деякі користувачі інтернет-провайдера «Бест» розповіли «Детектору медіа», що на сайт «Правди Ірпеня» зайти не можуть.   

Пан Зіневич також сказав, що вперше почув про проблеми з сайтом «Правди Ірпеня» від кореспондента ДМ, а на уточнююче запитання щодо напружених стосунків із журналістами цього видання відповів, що в нього ні з ким немає напружених стосунків.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1403
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду