Свобода слова під загрозою у всьому світі - Могеріні

Свобода слова під загрозою у всьому світі - Могеріні

2 Травня 2018
1088
2 Травня 2018
15:26

Свобода слова під загрозою у всьому світі - Могеріні

1088
Верховний представник Європейського Союзу із питань закордонних справ Федеріка Могеріні закликала всі держави вжити заходів щодо безпеки журналістів.
Свобода слова під загрозою у всьому світі - Могеріні
Свобода слова під загрозою у всьому світі - Могеріні

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Свобода слова і свобода преси зазнає загрози всюди у світі», - йдеться в заяві Федеріки Могеріні, оприлюдненій напередодні Всесвітнього дня свободи преси, який відзначається 3 травня.

«Напади на ЗМІ та журналістів - це напади на демократію, на свободу кожного з нас. Ми вшановуємо всіх журналістів, які в Європі та світі втратили життя під час виконання своєї професії. Ми закликаємо всі держави засудити насильство, допущене стосовно журналістів, вжити заходів, щоб поліпшити безпеку журналістів, приділяючи особливу увагу жінкам-журналісткам і притягуючи до суду авторів і натхненників такого насильства», - наголосила високий представник ЄС.

За її словами, незалежна журналістика потрібна, щоб вимагати звіту від держави і стежити за дотриманням демократичного процесу.

«Вільні, різноманітні та незалежні ЗМІ, і онлайн, і офлайн, є опорою плюралістичного та відкритого суспільства і несуть велику відповідальність за те, щоб гарантувати публіці перевірену та достовірну інформацію», - наголосила пані Могеріні.

«Ми систематично засуджуватимемо насильство стосовно журналістів, протидіятимемо і в двосторонніх контактах із третіми країнами, і в багатосторонніх та регіональних форматах будь-якому законодавству, регламентації або політичному тиску, які обмежують свободу слова, і вживатимемо конкретних заходів, щоб запобігти нападам на журналістів і блогерів та реагувати на такі, зокрема, надаючи термінову допомогу для гарантування безпеки правозахисників, що зазнають серйозних загроз, зокрема шляхом їх переселення», - сказала вона також.

Вона підтвердила рішучість ЄС продовжувати захищати та розвивати свободу думок і слова як права, яке має забезпечуватися всюди на основі принципів рівності, недискримінації та загальності всім ЗМІ і в Євросоюзі, і за його межами.

Нагадаємо, 12 березня Президент України Петро Порошенко домовився з високим представником ЄС із закордонних справ і безпекової політики – віце-президентом Європейської Комісії Федерікою Могеріні посилити співпрацю у боротьбі з фейковими новинами та кібератаками

Фото: QHA

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1088
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду