Російські медіа анонсують прес-конференцію Януковича в Москві

Російські медіа анонсують прес-конференцію Януковича в Москві

28 Лютого 2018
1670
28 Лютого 2018
12:00

Російські медіа анонсують прес-конференцію Януковича в Москві

1670
Прес-конференція екс-президента-утікача Віктора Януковича має відбутися 2 березня у Москві, в прес-центрі інформагентства «ТАСС».
Російські медіа анонсують прес-конференцію Януковича в Москві
Російські медіа анонсують прес-конференцію Януковича в Москві

«Віктор Янукович розповість про нові докази причетності представників нинішньої української влади до розстрілу протестувальників на Майдані, а також судовий процес, ініційований київською владою», – йдеться у повідомленні «ТАСС».    

Прес-конференція почнеться об 11 годині за московським часом.

У анонсі також вказано, що вхід на прес-конференцію - за попередньою акредитацією за наявності паспорта та редакційного посвідчення, а акредитація на захід закінчується 1 березня рівно о 18:00.

«Представники ЗМІ, які не пройшли акредитацію, на прес-конференцію не допускаються», - наголошується в анонсі.

Прокурор Головної військової прокуратури ГПУ Руслан Кравченко заявив, що обвинувачений у державній зраді Віктор Янукович своєю прес-конференцією у Москві допоможе обвинуваченню.

Про це він сказав в Оболонському райсуді Києва, повідомляє «Українська правда».

«Обвинувачений Янукович допомагає стороні обвинувачення даними виступами. Авжеж, ми будемо збирати інформацію щодо виступу», - сказав пан Кравченко.

За його словами, анонсована прес-конференція в черговий раз підтверджує, що обвинувачений обізнаний про хід судового процесу відносно нього, а це значить, що заочний процес законний і не порушує прав людини.

Як повідомлялося, Віктора Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

5 липня 2017 року Янукович оголосив, що не бажає брати участь в ініційованому Україною судовому процесі в справі про державну зраду і відкликає з суду своїх адвокатів.

Але 11 грудня адвокат Віталій Сердюк, який бере участь у процесі щодо розстрілів на Майдані, знову почав захищати Януковича у справі про держзраду.

Наразі суд допитує свідків. Зокрема 21 лютого суд заслухав свідчення у справі Президента України Петра Порошенка.  

Фото: job-sbu.org

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1670
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду