Польські політичні популісти «проштовхнули» через Сейм заборону пропаганди «бандерівських націоналістів»

Польські політичні популісти «проштовхнули» через Сейм заборону пропаганди «бандерівських націоналістів»

26 Січня 2018
1856
26 Січня 2018
18:02

Польські політичні популісти «проштовхнули» через Сейм заборону пропаганди «бандерівських націоналістів»

1856
У Польщі Сейм, нижня палата парламенту, вніс зміни до закону про Інститут національної пам’яті, які забороняють пропаганду «бандерівських націоналістів».
Польські політичні популісти «проштовхнули» через Сейм заборону пропаганди «бандерівських націоналістів»
Польські політичні популісти «проштовхнули» через Сейм заборону пропаганди «бандерівських націоналістів»

За схвалення цих змін проголосували 279 із 414 присутніх у Сеймі депутатів, повідомляє «Радіо Свобода».

«За» проголосували депутати Сейму від партії Кукіз’15 та Польської селянської партії. Депутати не прислухалися до застережень політиків з опозиційної партії Громадянська платформа, які твердили, що такі доповнення призведуть до погіршення стосунків з Україною.

Згідно зі змінами, порушників оновленого закону каратимуть грошовими штрафами або ув’язненням до трьох років.

У тексті пояснюється, що йдеться про «злочини бандерівських націоналістів та членів формувань, які колаборували з Третім Рейхом, вчинені в 1925-1950 роках, які полягали на застосуванні насилля, терору або інших форм порушення прав людини щодо осіб чи груп людей».

Крім цього, в законі зазначено, що злочинним вважається участь «бандерівських націоналістів» у знищенні єврейського населення та геноциду громадян міжвоєнної Польщі на території Волині та «Східної Малопольщі» тобто Галичини.

Законопроект про внесення змін до закону про Інститут національної пам’яті написали політики з популістської партії Кукіз’15, відомої своїми антиукраїнськими заявами, зазначає «Радіо Свобода». Зміни були запропоновані рік тому, та Сейм відклав розгляд пропозицій на невизначений час. Під час парламентської дискусії щодо нововведень, деякі опозиційні депутати робили припущення про те, чому цей законопроект несподівано поставили на розгляд. На думку опозиціонерів, йдеться про те, щоб відвернути увагу суспільства від справи групи польських неонацистів, діяльність якої розслідували журналісти комерційного телебачення TVN24.

Нагадаємо, у листопаді 2017 року російська влада без пояснення причин зажадала від польського історика Генріка Глембоцького терміново покинути Росію. За кілька днів до цього співробітник Інституту національної пам'яті Польщі прочитав лекцію про «польську операцію» НКВС.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1856
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Олександр
2274 дн. тому
Важко зрозуміти логіку польських націоналістів. Керуючись безглуздими образами на минуле, вони перекреслили майбутнє. Похоронили ідею Інтермаріуму. Українська ліберальна влада вороже ставиться до теперішньої польської влади - це відчувається в чисельних антипольських публікаціях в ліберальній пресі. Але польські націоналісти тут виступили на стороні української ліберальної влади, нанісши удар по українській націоналістичній опозиції, на стороні ЄСівських лібералів. Відчувається чиясь невидима рука, яка вміло скерувала польських націоналістів в потрібне русло. Та рука, яка Революцію гідності перетворила у Євромайдан, і привела до влади Порошенка. Націоналістам різних країн навпаки слід об'єднуватися, підтримувати один одного у боротьбі із спільним ворогом - лівим лібералізмом. І ворог польського націоналіста - не Бандера, а Сорос! Вина українських націоналістів лише в тому, що не змогли наладити контакти з польськими націоналістами.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду