Держкіно уклало договір на виробництво приквелу «Червоного»

Держкіно уклало договір на виробництво приквелу «Червоного»

20 Грудня 2017
1468
20 Грудня 2017
13:42

Держкіно уклало договір на виробництво приквелу «Червоного»

1468
Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) уклало договір з компанією «ІнсайтМедіа продюсерський центр» на виробництво приквелу «Червоний. Без лінії фронту» режисера Зази Буадзе
Держкіно уклало договір на виробництво приквелу «Червоного»
Держкіно уклало договір на виробництво приквелу «Червоного»

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook голова Держкіно Пилип Іллєнко.

«Уклали договір про створення приквелу "Червоний. Без лінії фронту". Зйомки фільму будуть відбуватися за підтримки Тернопільської кінокомісії», – написав голова Держкіно.

«Наш майбутній фільм заснований на перших двох главах роману Андрія Кокотюхи «Червоний» і розповідає історію становлення героїчної особистості хорунжого УПА Данила Червоного. Історія становлення Данила Червоного перенесе глядача в Кременець 1930-их років. Цей період української історії практично невідомий широкому загалу українців. Данило Червоний стане на шлях боротьби, познайомившись із радикалами. Його товариш з колегіуму Юрій Дорош теж хоче боротися за Україну – але в його розумінні вона має стати комуністичною. Після драматичних подій, коли переконання розведуть ровесників по різний бік барикад, вони знову зустрінуться вже 1943-го року. Тепер Червоний – чотовий УПА, а Дорош – капітан НКВС, очолює групу диверсантів. Пік протистояння Червоного й Дороша припаде на 1945 рік, коли Юрій уже в якості начальника місцевого відділення НКВС почне полювання на Данила, на той час –  хорунжого УПА. Вороги радянської влади вважаються кримінальними злочинцями. Але Червоний відмовляється визнати себе та своїх товаришів бандитами. Він продовжує боротьбу без лінії фронту, водночас опираючись німцям, польській Армії Крайовій та Червоній Армії», - розповів режисер фільму пан Буадзе.

Нагадаємо, «Червоний» – повнометражний ігровий фільм режисера Зази Буадзе за сценарієм Андрія Кокотюхи, який є автором однойменного істричного роману.

Стрічка, яку спершу мав знімати Ахтем Сеітаблаєв, стала переможцем сьомого пітчингу Держкіно та була включена до Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015-2016 роки.

Фільм зняли продюсерський центр «ІнсайтМедіа» та Одеська кіностудія у співпраці з литовською компанією Artbox за фінансової підтримки Держкіно. Бюджет стрічки становив 20 млн грн, з яких половину надало Держкіно. Зйомки проходили навесні та влітку 2016 року в Кривому Розі на одній із закинутих шахт.

Червоний – прізвище головного героя роману і кінострічки, воїна Української повстанської армії Данила, який проходить усі випробування сталінських концтаборів, вступає в конфронтацію із табірним криміналітетом, піднімає повстання і намагається вирватися на волю. Головну роль грає Микола Береза.

Також у ролях: Олег Шульга, Олександр Мавріц, Яна Григоришина, Володимир Шпудейко, Ігор Колтовской, Любов Тищенко.

Над стрічкою працювали оператор-постановник Олександр Земляний, художник-постановник Юрій Ларіонов, продюсери Володимир Філіпов, Андрій Суярко та Алла Овсянникова, автор музики, італійський композитор Франко Еко.

Стрічка вийшла у прокат 24 серпня 2017 року. Якщо бюджет першої частини становив 20 млн грн (із них половину надало Держкіно), то приквел творці оцінили в 43,9 млн грн.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1468
Читайте також
28.08.2017 11:30
Настасія Євдокимова
для «Детектора медіа»
11 332
23.08.2017 20:30
Гала Скляревська
5 552
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду