Російський суд оштрафував Telegram через відмову розкрити дані ФСБ

Російський суд оштрафував Telegram через відмову розкрити дані ФСБ

16 Жовтня 2017
1028
16 Жовтня 2017
12:08

Російський суд оштрафував Telegram через відмову розкрити дані ФСБ

1028
Міщанський суд Москви оштрафував месенджер Telegram на 800 тисяч рублів (близько 370 тисяч гривень) за відмову від передачі ФСБ інформації, яка дозволяє декодувати листування користувачів.
Російський суд оштрафував Telegram через відмову розкрити дані ФСБ
Російський суд оштрафував Telegram через відмову розкрити дані ФСБ

Про таке рішення 16 жовтня оголосила суддя Юлія Данильчик, повідомляє «Радіо Свобода».

Представники месенджера можуть оскаржити рішення впродовж десяти днів. Якщо це не буде зроблено, то у Telegram буде щонайменше 15 днів, щоб виконати вимогу про передачу ключів до декодування повідомлень.

Нагадаємо, наприкінці вересня засновник Telegram Павло Дуров розповів, що ФСБ склала адміністративний протокол на Telegram за невиконання вимог про розшифровування повідомлень користувачів.

Федеральна служба безпеки Росії відправила в Telegram запит з вимогою розшифрувати повідомлення користувачів згідно з «антитерористичними» законами.

Підприємець опублікував копію протоколу про адміністративне правопорушення, складену ФСБ 14 вересня. З неї випливає, що ще 14 липня 2017 роки (через два тижні після внесення Telegram до реєстру розповсюджувачів інформації) ФСБ відправила запит про декодуванні і дала сервісу на його виконання п'ять днів. Електронний лист компанія Telegram отримала тільки 21 липня - за  два дні після закінчення терміну.

В результаті проти компанії Telegram, яка як юридична особа зареєстрована в Великій Британії, склали протокол за статтею 13.31 Кодеку про адміністративні порушення. Штраф за порушення цієї статті становить від 800 тисяч до мільйона російських рублів.

Павло Дуров заявив, що складені протоколи «неминуче призводять до судових процесів». У зв'язку з цим він таукож нагадав, що не має можливості навіть відвідати Росію, де живуть його батьки. «Але переживемо - глобус великий», - зазначив пан Дуров.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1028
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду