Порошенко ввів у дію рішення РНБО про нові правила в’їзду та перебування в Україні громадян  «держав міграційного ризику»

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про нові правила в’їзду та перебування в Україні громадян «держав міграційного ризику»

1 Вересня 2017
2091
1 Вересня 2017
18:40

Порошенко ввів у дію рішення РНБО про нові правила в’їзду та перебування в Україні громадян «держав міграційного ризику»

2091
Президент Петро Порошенко підписав Указ №256/2017, яким увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 10 липня «Про посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України».
Порошенко ввів у дію рішення РНБО про нові правила в’їзду та перебування в Україні громадян  «держав міграційного ризику»
Порошенко ввів у дію рішення РНБО про нові правила в’їзду та перебування в Україні громадян  «держав міграційного ризику»

Про це йдеться на сайті глави держави.

З метою забезпечення національної безпеки, посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України Рада національної безпеки і оборони України доручила Кабінету Міністрів України у місячний строк забезпечити здійснення за участю Служби безпеки України комплексних заходів щодо посилення контролю за в'їздом в Україну, виїздом з України іноземців, у тому числі громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства, додержанням ними правил перебування на території України.

Уряду доручено також вжити заходів щодо удосконалення законодавства стосовно порядку реєстрації місця проживання/перебування на території України іноземців, у тому числі громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства, які походять з держав міграційного ризику або в'їхали в Україну з території таких держав.

Згідно з Указом Кабінет міністрів має оновити перелік держав міграційного ризику, зокрема внести до нього Російську Федерацію.

Уряд також має опрацювати у двомісячний строк питання щодо механізму та етапності запровадження попереднього електронного повідомлення іноземцями та особами без громадянства щодо в'їзду в Україну; здійснення в'їзду в Україну та виїзду з України іноземцями, в тому числі громадянами Російської Федерації, за закордонними паспортами, що містять безконтактний електронний носій.

Указом також встановлено тримісячний строк для вжиття заходів щодо створення в установленому порядку та забезпечення функціонування центрів надання адміністративних послуг поблизу місць розташування контрольних пунктів в'їзду-виїзду.

Крім того, уряд повинен забезпечити початок функціонування з 1 січня 2018 року національної системи біометричної верифікації та ідентифікації громадян України, іноземців та осіб без громадянства, вирішивши питання необхідного ресурсного забезпечення фіксації біометричних даних іноземців, у тому числі громадян Російської Федерації, та осіб без громадянства під час здійснення прикордонного контролю в пунктах пропуску через державний кордон України та у контрольних пунктах в'їзду-виїзду.

Як повідомляв «Детектор Медіа», журналістку російського «Первого канала» Анну Курбатову 30 серпня примусово вислали з України із забороною в’їзду на три роки. Після цього представник ОБСЄ з питань свободи засобів масової інформації Арлем Дезір звернувся до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна та висловив стурбованість практикою України щодо затримання і депортації іноземних журналістів.

15 серпня з території України на три роки СБУ видворила російську журналістку телеканалу «Россия 1» Тамару Нерсесьян, яка зняла сюжет про всеукраїнський фестиваль «Бандерштат».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2091
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду