Алла Мазур вибачилася за старі фото Маріуполя у підсумковому випуску ТСН

Алла Мазур вибачилася за старі фото Маріуполя у підсумковому випуску ТСН

22 Серпня 2017
7283
22 Серпня 2017
17:00

Алла Мазур вибачилася за старі фото Маріуполя у підсумковому випуску ТСН

7283
На телеканалі «1+1» визнали, що показали в сюжеті «ТСН. Тиждень» фото обстрілу Маріуполя дворічної давнини
Алла Мазур вибачилася за старі фото Маріуполя у підсумковому випуску ТСН
Алла Мазур вибачилася за старі фото Маріуполя у підсумковому випуску ТСН

Про це повідомляє «Українська правда» та посилається на коментар ведучої ТСН Алли Мазур.

Вона зізналася, що в сюжеті програми «ТСН. Тиждень» були показані фотографії обстрілів Маріуполя, які відбувалися ще в січні 2015 року: «В тексті немає жодного слова про те, що фото з Маріуполя – свіжі… Звичайно, нам треба було наголосити на році подій, адже зараз будь що може стати приводом для маніпуляцій, і ми вибачаємось, що створили саме такий привід».

Водночас, наголошує Мазур, «ці деталі» не повинні відволікти людей від суті, яка, на її думку, полягає в тому, що небезпека для міста все ще залишається. За її словами, повідомлення СБУ про червоний рівень загрози і сюжет ТСН про терористів у Маріуполі, «які готові були за 200 доларів влаштовувати серію терактів і є найсвіжішою інформацією».

Також, як повідомляє «Українська правда», пані Мазур непокоять заяви ватажка терористів ОРДО Олександра Захарченка з обіцянками не обстрілювати місто в день матчу прем'єр-ліги між футбольними клубами «Динамо» і «Маріуполь», і його заяви, за словами ведучої, «варто читати з точністю до навпаки».

«Бо тому, хто вчинив злочин проти людяності 2015-го року, ніщо не заважає повторити його знову», – сказала телеведуча.

Як повідомляє видання, 20 серпня віце-президент «Динамо» Андрій Мадзяновський заявив, що «Динамо» не поїде до Маріуполя на матч з місцевим ФК через небезпечну ситуацію в місті. При цьому, як зазначено, віце-президент УЄФА Григорій Суркіс взагалі виступив проти проведення будь-яких матчів української прем’єр-ліги в Маріуполі.

«Масовану підтримку позиції щодо небезпеки проводити матчі в Маріуполі підтримав і телеканал "1+1", співвласником якого є пан Суркіс. Аби обґрунтувати ці побоювання в сюжеті "ТСН. Тиждень" були показані вищезазначені старі фото обстрілу міста, – пише «Українська правда».

За повідомленням видання, глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський вважає, що відмова команди «Динамо-Київ» грати у Маріуполі є «ударом нижче пояса» для маріупольців.

 

Нагадаємо, 18 серпня о 19:00 в ефірі програми «Сегодня» на телеканалі «Україна» вийшов сюжет «ТСН вражає. Что патриоты 1+1 делают ВКонтакте?», у якому йдеться про активність каналу «1+1» у російських соціальних мережах і про «антидержавну позицію» «1+1». «1+1» звинувачує «Україну» в брехні та розглядає можливість судового позову.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7283
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду