Очільник Донеччини вважає, що державні органи повинні впливати на інформаційну політику на Донбасі

Очільник Донеччини вважає, що державні органи повинні впливати на інформаційну політику на Донбасі

12 Серпня 2017
1299
12 Серпня 2017
11:20

Очільник Донеччини вважає, що державні органи повинні впливати на інформаційну політику на Донбасі

1299
Голова Донецької облдержадміністрації (ОДА), керівник обласної ВЦА Павло Жебрівський вважає за необхідне об'єднати військово-цивільні адміністрації Донецької і Луганської областей, які матимуть можливість впливати, у тому числі, й на інформаційну політику на місцях.
Очільник Донеччини вважає, що державні органи повинні впливати на інформаційну політику на Донбасі
Очільник Донеччини вважає, що державні органи повинні впливати на інформаційну політику на Донбасі

Про це він заявив в інтерв’ю «Укрінформу».

Павло Жебрівський зазначив, що не йдеться про об’єднання Донецької і Луганської областей.

«Мене навіть почали звинувачувати в тому, що я хочу приєднати до Донецької області Луганську область. Але насправді це не так. Має бути об'єднана військово-цивільна адміністрація. Керівник Об'єднаної військово-цивільної адміністрації повинен мати статус або члена уряду, або, як мінімум, першого заступника секретаря РНБО для того, щоб він міг впливати на всі ці процеси. Першим заступником, безумовно, має бути військова людина, яка відповідає за все, що стосується війни. Також повинно бути ще два заступники – голови обласних державних адміністрацій Донецької і Луганської областей. Далі, керівнику Об'єднаної ВЦА мають бути підпорядковані силові структури – СБУ, МВС і Національна гвардія, які не знаходяться на лінії розмежування. При цьому, керівник ВЦА не займається економікою – нею займаються голови ОДА», - сказав він.

Голова Донецької ОДА також заявив, що Об'єднана ВЦА повинна на державному рівні впливати на інформаційну політику на Донбасі.

«Ми зараз хочемо будувати інформаційну політику на війні за тими принципами, якими живе демократичне суспільство, де мають працювати системи противаг, де ліберальні погляди є превалюючими, і це правильно.

Але тут все-таки має, в тому числі, буде концентрована відповідь. Часто можна почути обвинувачення на адресу того ж МінСтеця чи ВЦА, що ми не ведемо серйозної інформаційної відповіді на агресивну політику російських і так званих "новороських"», - зазначив він.

Павло Жербівський вважає проблемою відсутність державного телебачення у регіоні.

«Але яким активом ми маємо оперувати? У нас на сьогодні немає в області жодної державної телевізії. Добре, що створили газету "Вісті Донбасу", яку 50-тисячним накладом роздаємо на лінії розмежування, щоб до людей дійшла хоч якась українська позиція, українське слово. І це ключова проблема. Тобто, на моє переконання, та ж Об'єднана ЦВА має впливати і на інформаційну політику на місцях», - заявив він.

Нагадаємо, торік Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики після виїзного засідання на Донбасі констатував, що державне управління інформаційною сферою у зоні проведення АТО на підконтрольних та непідконтрольних територіях Луганської та Донецької областей є незадовільним - таким, що не відповідає викликам інформаційної війни і не забезпечує адекватної протидії масштабній інформаційній спецоперації, яку потужно веде на Донбасі пропагандистська машина Кремля.

Цьогоріч, після другого виїзного засідання на Донбасі члени Комітету зробили висновок, що є прогрес, а захист інформаційного простору регіону з незадовільного став недостатнім.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1299
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду