На Донбасі РНБО випробувала систему глушіння російських та сепаратистських ЗМІ

На Донбасі РНБО випробувала систему глушіння російських та сепаратистських ЗМІ

4 Серпня 2017
1933
4 Серпня 2017
16:26

На Донбасі РНБО випробувала систему глушіння російських та сепаратистських ЗМІ

1933
У зоні проведення АТО відбулися випробування першого дослідного зразка комплексної системи інформаційної протидії, яка дозволить блокувати антиукраїнське телерадіомовлення. Для її розгортання вздовж усієї лінії розмежування піде до чотирьох місяців
На Донбасі РНБО випробувала систему глушіння російських та сепаратистських ЗМІ
На Донбасі РНБО випробувала систему глушіння російських та сепаратистських ЗМІ

Про це повідомляє сайт Ради національної безпеки і оборони України (РНБО).

У зоні відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Донецьк» випробування провів секретар РНБО України Олександр Турчинов.

 «Що важливо, ця система дозволяє вибірково блокувати аналогові, цифрові та супутникові телерадіоканали, які розповсюджують сепаратистську та проросійську пропаганду, і водночас не заважати роботі українського телерадіоефіру», – сказав секретар РНБО України.

За оцінками пана Турчинова, випробування відбулися успішно: «Російські та сепаратистські канали були надійно заблоковані, а українські без будь-яких перешкод впевнено приймались телерадіоприймачами».

Керівник Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України Леонід Євдоченко повідомив, що після завершення випробувань системи потрібно до чотирьох місяців для її розгортання вздовж усієї лінії розмежування.

Ресурси на систему глушіння були виділені Кабінетом Міністрів України з резервного фонду.

Нагадаємо, у березні міністр інформаційної політики України Юрій Стецьзаявив, що для його відомства ключовим питанням є глушіння сигналу сепаратистських ЗМІ з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, так само як і відновлення українського мовлення. Міністр був переконаний, що глушінням сигналу, який надходить з ОРДЛО, треба займатись більш активно, і був готовий поставити це питання перед іншими державними органами - на військовому кабінеті і в РНБО.

15 червня на виїзному засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики у Краматорську Донецької області було прийнято рішення всіляко сприяти глушінню ворожого телерадіосигналу на підконтрольні Україні території.

Як писав «Детектор медіа», будівництво нової щогли в Покровську висотою 200 метрів замість існуючої в 69 метрів, а також придбання та встановлення нових цифрових передавачів стандарту DVB-T2 вздовж «лінії розмежування» на Донеччині було погоджено під час робочої наради в Донецькій облдержадміністрації на початку червня. Міський голова міста Покровська (Донецька область) Руслан Требушкін запевнив, що земельна ділянка для будівництва нової 200 метрової телевежі буде виділена найближчим часом.

Крім того, у Новоайдарському районі Луганської області розпочалося будівництво 134-метрової телевежі, на якій будуть встановлені аналогові та цифрові передавачі Луганського обласного телеканалу філії ПАТ НСТУ «ЛОТ», радіо «Пульс», можливо, «UA:Першого» та інших каналів.

У самопроголошеній «ДНР» вважають, що Україна не має можливостіблокувати мовлення їх телеканалів на підконтрольних Україні територіях.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1933
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду