Більшість мешканців Латвії дивляться російські телеканали

Більшість мешканців Латвії дивляться російські телеканали

24 Липня 2017
1965
24 Липня 2017
19:34

Більшість мешканців Латвії дивляться російські телеканали

1965
Майже дві третини жителів Латвії (63%) дивляться програми російського телебачення.
Більшість мешканців Латвії дивляться російські телеканали
Більшість мешканців Латвії дивляться російські телеканали

Про це йдеться в дослідженні міністерства культури Латвії, яке цитує «Дождь».

Респонденти уточнили, що дивляться ПБК, який ретранслє програми «Первого канала», «НТВ Мир Baltic» і «РТР Россия». 45% опитаних дивляться на російських телеканалах фільми і серіали, 33% вважають обирають гумористичні шоу і концерти, 28% опитаних дивляться новинні програми.

Більшість з глядачів відноситься до старшої вікової групи. Так глядачів російського ТБ в Латвії серед людей молодше 34 років - менше половини.

У звіті міністерства Латвії підкреслюється, що більшість опитаних не сприймають інформацію в ЗМІ і соцмережах критично. Тільки 40% опитаних відповіли, що можуть відрізнити достовірну інформацію від упередженої та сфабрикованої. Кожен четвертий з респондентів (27%) не підозрював, що інформація в ЗМІ може бути необ'єктивною.

Як повідомляє Мінкультури Латвії, ті, хто отримує інформацію з місцевих і англомовних ЗМІ, частіше за все, можуть критично оцінювати контент. Водночас у користувачів російськомовних ЗМІ спостерігаються труднощі з розмежуванням інформації.

Крім того, на вміння критично відбирати факти зі ЗМІ впливає рівень освіти і доходу, говориться в дослідженні. Люди з високим доходом і хорошою освітою, зазвичай, розуміють, що одна подія в різних ЗМІ можуть підноситись під різним кутом, повідомляє Мінкультури.

У дослідженні брали участь 1082 жителя Латвії.

Минулого року Посол України в Латвії Євген Перебийніс заявив, що ця країна поки не знайшла ефективних рішень для боротьби з російською пропагандою.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що за результатами першого вікенду прокату в Латвії український мультфільм «Микита Кожум’яка» (The Dragon Spell) поступився тільки «Логану» і посів друге місце в прокаті.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1965
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду