Слідство очікує на допомогу 14 країн у розслідуванні вбивства Шеремета - Князєв

Слідство очікує на допомогу 14 країн у розслідуванні вбивства Шеремета - Князєв

20 Липня 2017
1120
20 Липня 2017
19:51

Слідство очікує на допомогу 14 країн у розслідуванні вбивства Шеремета - Князєв

1120
Глава Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що слідство розіслало 14 запитів про надання міжнародної правової допомоги у розслідуванні справи про вбивство журналіста Павла Шеремета.
Слідство очікує на допомогу 14 країн у розслідуванні вбивства Шеремета - Князєв
Слідство очікує на допомогу 14 країн у розслідуванні вбивства Шеремета - Князєв

Про це повідомляє «Українська правда».

«У рамках міжнародно-правової допомоги ми скористалися можливістю взаємодії з іншими країнами та направили 14 запитів про надання міжнародної правової допомоги. Від деяких вже отримали відповіді», - зазначив Сергій Князєв.

Він висловив сподівання, що нещодавно ратифікована угода з Європолом допоможуть у розкритті злочину.

«У цій справі відпрацьовується кожна ланка, кожний напрямок і зачіпка. Ми постійно повертаємося до відпрацьованого масиву інформації, зокрема, і відеозаписів, перевіряючи та зіставляючи з інформацією, отриманою на наступних етапах», - заявив глава Нацполіції.

«Зараз версії замаху щодо помилки у виборі об’єкту та конфліктних ситуацій в особистому житті не розглядаються як пріоритетні», - додав Сергій Князєв.

Він вважає, що злочинці чітко знали, що робили, професійно готувалися до злочину, розуміли, кому закладали вибухівку, і їм було байдуже, постраждає при цьому хтось ще чи ні.

«Ми робимо все можливе для розкриття цього злочину, але більша відкритість процесу, на жаль, може зашкодити слідству та людям, які тим чи іншим чином мають відношення до цієї справи», - сказав Князєв.

Раніше речник Міністерства внутрішніх справ України Артем Шевченко повідомив, що у справі вбитого журналіста Павла Шеремета «проводиться багато слідчих дій», але ніяких нових подробиць про хід розслідування слідство не має.

Як повідомлялося, 20 липня у центрі Києва журналісти провели акцію до річниці вбивства Павла Шеремета.

Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників злочину.

На фото - Сергій Князєв

Фото: Большой Киев

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду