Нацполіція надала довідку про підсумки розслідування вбивства Павла Шеремета

Нацполіція надала довідку про підсумки розслідування вбивства Павла Шеремета

21 Червня 2017
1581
21 Червня 2017
17:32

Нацполіція надала довідку про підсумки розслідування вбивства Павла Шеремета

1581
У справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета допитано понад 3 тисячі осіб, йдеться у довідці Національної поліції України, переданій Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики.
Нацполіція надала довідку про підсумки розслідування вбивства Павла Шеремета
Нацполіція надала довідку про підсумки розслідування вбивства Павла Шеремета

Про це повідомляє УНІАН.

У довідці Національної поліції України зазначається, що серед опитаних – очевидці вибуху, зокрема, мешканці будинків у районі вибуху та місця проживання потерпілого, особи з кола особистих та професійних зв’язків потерпілого, таксисти, які проїжджали в нічний час в районі місця проживання потерпілого.

За даними поліції, відпрацьовується низка версій щодо мотивів скоєння злочину, а саме: «професійна діяльність потерпілого за межами України та в Україні; дестабілізації ситуації в державі; конфліктні ситуації в особистому житті потерпілого: родинні та інтимні стосунки, ситуативні конфлікти на побутовому рівні, комерційного та фінансового характеру; помилка в об’єкті злочину, у тому числі готування вбивства власника видання “Української правди” Олени Притули».

У поліції зазначають, що підготовлено понад 500 клопотань про тимчасовий доступ до інформації, що міститься в операторів мобільного зв’язку. Крім того, призначено 20 комплексних експертиз, з яких 14 виконано.

У довідці Нацполіції сказано, що до 14 країн світу надіслано клопотання про надання міжнародної правової допомоги, у ході виконання яких правоохоронними органами в межах компетенції проводяться необхідні процесуальні дії. Також вказано, що відпрацьовані місця перебування потерпілого за останні місяці, у тому числі за межами України.

За результатами перегляду документального фільму «Убивство Павла» проводяться додаткові слідчі дії, зокрема, допитано колишнього працівника СБУ Ігоря Устименка та «проведено з ним слідчий експеримент», а також допитано як свідка власника автомобіля, на якому їздив на той час Устименко.

Раніше стало відомо, що Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики планував заслухати звіт представників Нацполіції про хід розслідування вбивства Павла Шеремета, однак правоохоронці на засідання не з'явилися.

Після цього Комітет з питань свободи слова та інформполітики Верховної Ради України запропонував голові ВР Андрію Парубію запросити керівництво Національної поліції до парламенту задля заслуховування звіту щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

17 травня Комітет уперше розгянув питання про хід розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета.

6 червня голова Комітету Вікторія Сюмар закликала силовиків завершити розслідування резонансних справ про убивства журналістів та інші злочини проти представників ЗМІ.

Як повідомляв «Детектор медіа», 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва загинув український журналіст Павло Шеремет. Убивство кваліфіковане прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Слідство досі не встановило ані вбивць, ані замовників, Генпрокурор тримає розслідування на контролі, про нього інформують президента.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1581
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду