Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Максима Рильського і премії імені Лесі Українки

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Максима Рильського і премії імені Лесі Українки

11 Червня 2017
1120
11 Червня 2017
17:25

Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Максима Рильського і премії імені Лесі Українки

1120
Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії імені Максима Рильського для перекладачів українською і розпочав прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва.
Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Максима Рильського і премії імені Лесі Українки
Держкомтелерадіо розпочав прийом заявок на здобуття премії імені Максима Рильського і премії імені Лесі Українки

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Премія Кабінету міністрів імені Максима Рильського присуджується письменникам і поетам за переклад українською творів видатних зарубіжних авторів, а також за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

На здобуття премії висуваються нові оригінальні твори, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше, ніж за півроку до їх висунення на здобуття премії. Пропозиції щодо претендентів на здобуття премії імені Максима Рильського можуть вносити творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації тощо.

Для участі в конкурсі на здобуття премії  до 1 листопада необхідно подати наступні документи: клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі; три примірники твору у друкованому вигляді; розширена анотація на твір у паперовій та електронній формі; копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності); копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті.

Заявку з приміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету міністрів України імені Максима Рильського» слід надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, Київ, вул. Прорізна, 2, контактний телефон: 278-87-56, e-mail: biba@comin.gov.ua, sector@comin.gov.ua .

Урядову премію імені Лесі Українки присуджують за твори, які сприяють вихованню молодого покоління в дусі національної гідності, духовної єдності українського суспільства та здобули широке громадське визнання.

Відбирає твори та готує обґрунтовані пропозиції щодо номінації їх на здобуття премії Комітет, до складу якого входять голова (заступник голови) Держкомтелерадіо, заступник міністра культури, заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту, представники Національної спілки письменників, Національної спілки художників, Національної спілки театральних діячів, Національної спілки кінематографістів, інші особи за рішенням голови Комітету.

Згідно з положенням до конкурсу допускають лише книжкові видання, що вийшли друком за останні три роки; премію не присуджують повторно та за твори, відзначені іншими преміями.

Для участі в конкурсі на здобуття премії  до 1 грудня необхідно подати наступні документи: клопотання про присудження премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі; три примірники твору у друкованому вигляді (на диску); розширену анотацію на твір у паперовій та електронній формі; копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності); копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податку згідно з Державним реєстром фізичних осіб - платників податків, крім фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та повідомили про це відповідний орган державної податкової служби і мають відмітку у паспорті.

Заявку з приміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету міністрів України імені Лесі Українки за літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва» слід надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, Київ, вул. Прорізна, 2. Контактний телефон: 278-87-56, e-mail: kan@comin.gov.ua , sector@comin.gov.ua.

Нагадаємо, в травні Держкомтелерадіо оголосив прийом творів на здобуття премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу у галузі журналістики. Роботи прийматимуться до 10 серпня 2017 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1120
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду