Телеканал «Еспресо» презентував книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів»

Телеканал «Еспресо» презентував книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів»

18 Травня 2017
1767
18 Травня 2017
17:26

Телеканал «Еспресо» презентував книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів»

1767
Сьогодні, 18 травня, в рамках «Книжкового Арсеналу» телеканал «Еспресо» презентував власну книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів», у якій переможців визначитиме голосування читачів.
Телеканал «Еспресо» презентував книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів»
Телеканал «Еспресо» презентував книжкову премію «Еспресо. Вибір читачів»

Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

«Ми хочемо, щоб українці читали більше. Хочемо якомога більше їм у цьому допомагати: вибирати кращі й цікавіші книжки, а книжкам - знаходити свого читача», - зазначив директор із маркетингу телеканалу «Еспресо» Микола Типусяк.

Премія визначить кращі книжки у двох номінаціях: доросла література (книги, розраховані на аудиторію віком старше 18-ти років) і дитяча література (книги для дітей та підлітків).

Організатори премії планують, що надалі кількість номінацій буде збільшуватися, адже український книжковий простір дуже різноманітний.

Перший етап конкурсу розпочнеться вже за два тижні — 1 червня. Впродовж місяця «Еспресо» прийматиме пропозиції від українських видавництв, експертів і читачів. Таким чином буде сформовано довгий список книжок. Другий етап триватиме упродовж липня. Експертним голосуванням визначаться 3 фіналісти у кожній номінації. Останній, третій етап, визначатимепереможця. З серпня по жовтень читачі обиратимуть переможців у бібліотеках.

«Саме цей етап вирізняє нашу премію. На третьому етапі ми хочемо залучити бібліотеки і читачів. Люди мають приходити в бібліотеки і голосувати саме тут, пройшовши ідентифікацію. Щоб ми знали свого читача, який проголосував: хто це, скільки йому років, його прізвище й ім’я. Ми поговорили з бібліотеками, вони з ентузіазмом сприйняли нашу ідею. Існує ілюзія, що читати зараз дорого: мовляв, книги дорогі, не всі можуть собі дозволити. Ми вважаємо, що для людей, які хочуть читати, існують бібліотеки», - розказав Микола Типусяк.

«Еспресо» планує і далі розвивати цей проект.

«Це перший, але точно не останній крок з боку "Еспресо". Люди, які будуть приходити до нас зовні за посередництвом цієї премії, отримають свою ротацію на телебаченні, на сайті, можливо, ми знайдемо нові обличчя. Ми підтримуємо цю премію і зробимо її регулярною, щоб вона відбувалася щороку», - розповів шеф-редактор телеканалу Василь Рябчук.

«Еспресо» регулярно інформуватиме глядачів та читачів про хід голосування.

Нагадаємо, програма «Культ: Експрес» української співачки Марії Бурмаки після деякої перерви повернулася на канал «Еспресо».

На фото - під час презентації

Фото: «Еспресо»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду